Foto: pusta
Na večeru som pripravila tento jednoduchý, ale chutný a osviežujúci šalát, ktorý je výborný pre horúce letné dni.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
pre 1 osobu: | |
1 -2 ks |
|
1 ks |
|
3 - 4 ks |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
eventuálne: | |
podľa chuti - strúčik |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pokrájala som umytú vňať jarnej cibuľky na kolieska a pár kúskov vňate som prekrojila po dlžke a použila na ozdobu šalátu.
-
2
Papriku som umyla, zbavila jadrovníka so stopkou, semienok a pokrájala som ju na kolieska.
-
3
Umytú paradajku som pokrájala na plátky.
-
4
Pripravila som si kyslú smotanu a osolila som ju. Niekedy do nej dám podľa chuti ešte prelisovaný cesnak, citronovú šťavu, ev. bylinky ako napr. bazalku alebo tymián či mätu piepornú, mleté čierne korenie a spolu dobre premiešam. Dnes som do nej okrem soli nič nepridávala, nechala som ju len tak na prírodno, aby v šalátiku vynikli prírodné chute.
-
5
Do stredu veľkého plochého taniera som dala dve polievkové lyžice osolenej kyslej smotany.
-
6
Okolo kyslej smotany som rozložila plátky paradajok, okolo nich som uložila kolieska papriky, ktoré som vyplnila pokrájanou zelenou vňaťou jarnej cibuľky.
-
7
K šalátik som priložila čerstvo upečenú pletienku a ...
-
8
...ozdobila som prúžkami cibuľkovej vňate, zeleninu som tiež posolila, kyslú smotanu som jemne posypala mletým čiernym korením, niekedy ešte pokvapkám olejom - a pripravený šalátik som ihned podávala. Príprava je veľmi jednoduchá zvládne ju aj začiatočník.
Diskusia k receptu