Hliva na smotane s polentou
Inšpiroval som sa receptom od šéfkuchárky z hotela Plejsy (keď som tam bol ja pred vyše piatimi...
Bravčové s horčicou
Nedavno sme zabijali, bravcoveho mam plnu mraznicku. Dneska som skusila nieco ine aby neboli stale...
Jarný zemiakový šalát
Toto je moje obľúbené jedlo, ktoré robím hlavne na jar s mladou zeleninkou... základ sú...
Grahamovo-ražné celozrnné slimáky
Dnes som upiekla celozrnné slimáky s rôznou posýpkou. Použila som múku celozrnnú ražnú hladkú, grahamovú...
Guličky z mletého mäsa s orechami
Mleté mäso sa dá rôzne upraviť, toto jedlo môže byť na všedný deň aj sviatočný.
Čína s hlivou
Mäso s hlivou nakrájam na rezance. Všetky prísady, okrem oleja zmiešam v miske spolu s mäsom a...
Baklažán s bazalkovým pestom, mozzarellou a paradajkami
Baklažán nakrájame na tenšie kolieska, nasolíme z obidvoch strán a necháme "vyplakať" asi tak 20 min....
Aljašská treska so syrokrémom a šampiňónmi
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu a šampiňóny.
Jabĺčková pečienka
Ako mám nevariace obdobie, zdokonaľujem sa v rýchlosti prípravy jedla. :-) Tak sa nechajte inšpirovať....
Netradičný zemiakový šalát
Zemiaky, stopkatý zeler, syr balkánskeho typu, oregano, pažítka... Podávala som k pstruhovi...
Sičené hríby
Sušené hríby namočíme v teplej vode alebo vývare, kým nezmäknú. Potom ich posekáme mixérom nadrobno....
Zapečené plnené vajcia s bryndzou
Májová bryndza je najlepšia, snažím sa z nej variť čo najviac. Už som robila pomazánku, bryndzové halušky,...
Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom
Pravdupovediac použité suroviny mali pôvodne skončiť v iných jedlách, no nakoniec sa ocitli v tomto bleskovom...
Kuracie na ihle s hermelínom a reďkovkami
Jeden z mých experimentů, když už fakt nevím, co bych vařila a když potřebuji spotřebovat...
Tilapia nílska pod horčičnou čapicou
Moc ráda zkouším různé rybí recepty. Nemám k nim ale ráda omáčky. Tilapii mají...
Jemná vajíčkovo-šunková nátierka
Nátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako...
Hríbové ragú s polentou a vajcom
Vodu s vývarom privedieme do varu a postupne za stáleho miešania pridávame kukuričnú krupicu. Znížime na...
Proscuttom obalené plnené kuracie rolky
Je to recept z jednej reštaurácie kde som praxoval.
Morčacie alebo kuracie medajlónky s avokádovou omáčkou
Rýchla príprava šťavnatého mäska.
Hráškový prívarok
Očistenú zeleninku nakrájam na úhľadné malé kocky. Do hrnca dám zohriať olej, potom pridám mrkvu,...
Zeleninové lievance
Zeleninu si osmažíme na troche masla , potom zalejeme troškou vody , aby zelenina zmäkla...
Cícerový šalát so špenátom
No uz to prislo aj na mna. Hromada zbytocnych kil, treba s tym nieco robit....
Filipkove penne podľa Dadky
Keď som mala ešte iba jedného syna, tak som si materskú celkom užívala... Kamarátka Dadka...
Hríbové knedličky s gorgonzolou
Žemle pokrájame na tenšie plátky, osolíme a okoreníme a zalejeme horúcim mliekom. Huby pokrájame na...
Bravčová pečeň s hlivou
Ja som už na dôchodku, no ešte si dobre pamätám na časy, kým som chodila do zamestnania....
Šlech od susedy GITKY
Tento recept som dostala od mojej susedy Gitky, ked sme sa presťAHOVALI NA DEDINU, ROBIEVALI SME HO...
Žvan žužu
Na jar, ked je najviac roboty v záhrade, rada mám v chladničke naložené mäsko, lebo rýchlo uvarím...
Zemiaky plnené syrom
Zemiaky dobre umyjem kefkou - už sa teším na na zemiaky z našej úrody - dám na...
Hliva prekladaná mäsom
Na oleji spením nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám na tenké pásiky pokrájané hlivy a dusím, až sa všetka...
Plnená roláda z mletého mäsa
Rada robievam rolády. Dajú sa z nich vytvoriť všelijaké obrazce a zdobia tanier za teplej úpravy...
Netradičná kombinácia - fotorecept
V spomienkach sa vraciam do čias maminej kuchyne, vybavujú sa mi jedlá, ktoré som už dlhšie nevarila....
Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou
Baklažán pokrájame na plátky a posolíme. Necháme chvíľu postáť, aby baklažán pustil šťavu, ktorú...
Grilovaná sviečkovica s plnenými šampiňónmi
Jedlo, ktoré môžete pripraviť aj vonku na grile. :-)
Tagliatelle so špenátovou omáčkou
Priprava tejto omacky je neuveritelne rychla a vysledok naozaj stoji za to :)