Foto: elekra
Takúto plnku sme robievali vždy doma do kuraťa alebo mladého králika. A dá sa jesť aj zapečená alebo len tak pripravená so zeleninovým šalátom. Zobraziť celý popisTakúto plnku sme robievali vždy doma do kuraťa alebo mladého králika. A dá sa jesť aj zapečená alebo len tak pripravená so zeleninovým šalátom.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú kuraciu pečienku si nakrájame na menšie kúsky.
-
2
Cibuľu pokrájame na jemno a speníme na oleji.
-
3
Pridáme nachystané kuracie pečienky a jemne ich orestujeme,
-
4
pridáme na kocky nakrájaný rožok alebo dva (podľa toho, koľko chceme plnky, alebo aké veľké rožky sme kúpili),
-
5
necháme rýchlo prehriať a pridáme celé vajíčka,
-
6
premiešame ako praženicu, osolíme, okoreníme a pridáme zmes byliniek (použila som majoránku, tymián a levanduľové lístky) a petržlenovú vňať. Ak nemáme čerstvé bylinky použijeme sušenú majoránku.
-
7
Odstavíme, premiešame a počkáme kým plnka trošku vychladne. Potom naplníme, tak ako ja, vykostené kurča - máme roládu alebo aj celé kurča, alebo zapečieme v rúre poprípade ju zjeme na raňajky alebo na večeru so zeleninou.
Diskusia k receptu