Foto: ailuj82
Viem, že je tu veľa receptov, na cesto má každý ten svoj, ale naplniť ich nemusíte len slivkovým lekvárom.... :)
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a lyžičky cukru urobíme kvások. Múku preosejeme, pridáme zmäknuté maslo, zvyšný cukor, vajce a kvások. Vymiesime vláčne cesto a necháme ho vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame na štvorce a na každý kúsok dáme 1 kocku čokolády a polovicu slivky /ja som dala zavárané ale výborné sú s čerstvými - zo slivky vyberieme kôstku a vložíme do nej čokoládu.../
-
2
Vytvarujeme buchty, neplníme ich všetky naraz, lebo nám môžu prekysnúť. Necháme podkysnúť 10 min
-
3
a vložíme na parák.
-
4
Paríme 10-12 min.
-
5
Hotové buchty potrieme rozpusteným maslom a posypeme kakaom...
Ailuj, gratulujem, tvoj recept na Dobošovú tortu som našla v piatkovej Pravde - Vareche.
@hronka - soľ dávam len keď ma napadne, vlastne ani neviem, či som ju tam dala :)
@evanaaa - náplň nie je ťažká a nepichám ich po uparení, nevidím v tom žiaden dôvod. A za tú dobošku ďakujem :)
@sladkacokolada - asi ich dlho paríš, alebo ti dlho kysnú. Aj mne sa to stalo prvý krát, potom som ich dlho nerobila, kúpila som si v obchode hotové, ale ti boli také suché. Tak som si dala druhú šancu a odvtedy je to OK :)
@straka1 - moja mamina robí aj také, mne veľmi chutia, ale manželovi a deťom nie, tak ich nerobievam...