Zlaté zemiačiky

siminimie - fotkasiminimie, 10. októbra 2011
Zlaté zemiačiky
Foto: siminimie

Tento recept tom našla v časopise Mariane, ihneď bol vyskúšaný a výsledok mňam! :)

30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg , typu A alebo B
70 g, roztopené
1 lyžička
 štipka
1 lyžička
1/2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Do misy pridáme rozpustené maslo, mletú papriku, chilly, limetkovú šťavu, soľ a premiešame ( Ja som robila z menej ako kilogramu zemiakov, a nedávala som toľko papriky, preto taká farba, jednak aj mobil skresľuje )

    Zlaté zemiačiky - obrázok 1
  2. 2

    Zemiačiky ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a dáme ich na papier na pečenie kde ich polejeme zmesou kt. sme si pripravili. (Ospravedlňujem sa za kvalitu fotky)

    Zlaté zemiačiky - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri teplota cca 200 °C asi 30 minút, záleží do rúry. Podávame ako prílohu alebo samostatne :) dobrú chuť! Výsledok: jemne chrumkavé do zlatista upečené zemiačiky :)

    Zlaté zemiačiky - obrázok 3

Diskusia k receptu

matata1
Zemiaky ja môžem, ale takéto som ešte nerobila. Vyskúšam.
afataga
vyzeraju vyborne, zaujimava je tam limetkova stava, robim podobne a davam aj rascu, ale toto vyskusam
jamarlen
miesto masla 7 polievkových lyžíc oleja a zajtra papáme....
douglas
Hmmm...škoda, že tento rcp nebol uverejnený pred 14 dňami ...niečo podobné som potrebovala nájsť.
nazarboncuk
milá @siniminie dakujem za recept! včera som ich robila a boli vynikajúce. len som troška ubrala z masla (zdalo sa mi veľa) urobila som k nim dip z bieleho jogurtu, strúhaného syra troška olivového oleja a sekanej mäty plus nejaký zelený šalát... mňam len sme sa oblilzovali ;)
siminimie
nič sa nedeje @nazarboncuk , už je podľa každého gusta koľko si dá masla, ja som to robila podľa oka lebo som mala menšie množstvo zemiakov, sem som pridala originálny recept ..tá tvoja verzia s dipom musela byť úžasná, niekedy vyskúšam :)
evanaaa
Myslím, že by sa maslo v tomto recepte zamieňať nemalo za olej, tá chuť je potom už iná, chuť toho masla je práveže charakteristická pre tie zemiačky. A s olejom to také nie je.
siminimie
@jamarlen , @evanaaa má pravdu, chuť bude iná hlavne si neviem veľmi predstaviť čo v tom urobí tá limetková šťava, ale ak vyskúšaš zreferuj :)
vierutt
Pečené zemiaky môžem na každý spôsob, tieto vyzerajú úúúžasne! Ja by som ich ale asi vopred zmiešala v mise s tým ochuteným maslom, lebo si myskím, že sa lepšie "obalia", ako keď ich polievame. Nezarboncuk, tiež k mi k pečeným zemiakom nesmie chýbať dip. Skús z pochúťkovej smotany, pridaj cesnak, lyžicu kremžskej horčice, soľ a pažítku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia