Foto: sladkacokolada
Takto som kurča piekla prvý raz. Bola to jednoduchá príprava, zato skvelá chuť, len škoda, že mi šťava vytiekla pri pečení do soli.
4
porcie
porcie
90min. minút
na 220°C °C
na 220°C °C
Postup
-
1
Na plech vysypeme kilo soli a na vrch položíme umyté a osušené kurča. Pečieme 1 a 1/2 hod. Neotáčame, nepodlievame.
-
2
Uvaríme si ryžu. Na oleji opražíme cibuľku, popražíme ryžu.
-
3
Osolíme, okoreníme, zalejeme vodou, asi 1 cm nad ryžu, dusíme do mäkka.
-
4
Nastrúhame mrkvu, pridáme kompót, necháme aspoň hodinu postáť, aby sa chute spojili. Kurča vyberieme.
-
5
Na misu servírujeme podľa vlastnej fantázie.
@katka 78: dam si poradit, ako obalis solou cele kurca tak, aby po skoro 2-hodinovom pecni vyzeralo ako socha s 2 cm suvislym pancierom (krustou).... ;-)) Pripustam, je to mozne, v Taliansku som to jedol, ale vo vnutri bola ryba! Casnik to sikovne roztukol, aby sa pancier rozpadol na 2 polovice. Ta rybacinka ni na jazyku spievala Verdiho!
poznam,fantasticka chut kuriatka,pecieme ho v stavanej peci asi na 100 rocnych hlinenych tanieroch:-)po babke a robim presne ako pise @marauder nic viac ani menej:umyt,ususit a upiect na 1kg soli,este vyborne je aj pecene na flasi..
poznam,fantasticka chut kuriatka,pecieme ho v stavanej peci asi na 100 rocnych hlinenych tanieroch:-)po babke a robim presne ako pise @marauder nic viac ani menej:umyt,ususit a upiect na 1kg soli,este vyborne je aj pecene na flasi..
Najviac sa mi však páči ten nápad na prílohu, totiž strúhaná mrkva a mandarínky z kompótu. Paráda! Možno podľa chuti dosladiť práškovým cukrom, trochou postrúhanej citrónovej kôry a prípadne jedným postrúhaným jabĺčkom. Výborne!