Foto: anitak
Veľmi lacné a pritom chutné a sýte jedlo, robíme ho kedykoľvek (čo je aj každý týždeň).
6
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Karfiol očistíme, rozdelíme na jednotlivé kúsky a uvaríme v osolenej vode do polomäka. Nakrájame si šunku na malé kúsky. Plech s vyšším okrajom vytrieme olejom a posypeme strúhankou. Karfiol a šunku vložíme do plechu.
-
2
Do misky dáme kyslú smotanu, štipku soli, štipku čierneho korenia, štipku muškátového oriešku, polovicu strúhaného syra a dve žĺtka. Všetko spolu premiešame.
-
3
Z bielkov vyšlaháme sneh, ktorý zľahka vmiešame do smotany. So zmesou zalejeme karfiol a šunku. Navrh nasypeme druhú polovicu strúhaného syra. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 40 minút.
ešte otázočka ... v recepte máš 2 žĺtka a v rozpise 3 vajcia ... ide ešte niekam to jedno žĺtko ? :)