Omáčka zo štaveľa a hubovo-žihľavová fašírka
Pôstne dni, zelený štvrtok - a tak som si dnes vymyslela toto jedlo... veľmi chutné
Losos na smotane
Lososa si deň vopred naložíme do marinády z olivového oleja a grilovacieho korenia na ryby s citronom....
Pôstne kelové závitky
Na Zelený štvrtok nemusí by ťlen tradičný špenát. Spravila som na obed tieto kelové závitky a...
Bryndzová nátierka s jarnou cibuľkou
Táto nátierka je u nás veľmi obľúbená, dávno sme ju nemali. Jej príprava je rýchla...
Francúzske zemiaky trošku inak
Práve som zohnala všetky suroviny na vynikajúce francúzske zemiaky. Je to stará klasika, ale s malým...
Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...
Morčacie stehná s ananásom
Jeden z najobľúbenejších receptov mojich detí, myslím že pôvodne ho mám z veľmi starého čísla časopisu...
Cigánske rezne
Tento recept mám zo starej slovenskej kuchárskej knihy a patrí medzi obľúbené recepty v našej rodine.
Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku
Asi pred tyzdnom som pridala recept na vyrobu tohto syra. Dnes pridavam este jeden...
Sumec na špenáte
Očisteného sumca nakrájame na filety. Zľahka dochutíme. Na panvici speníme maslo, pridáme špenátové listy, ...
Kuracie prsia v lístkovom ceste
Tento recept som videla pripravovať v relácii Bez servítky a hneď sa mi zapáčil, tak som ho...
Diabolské karé na zemiakovej placke
Zemiakové placky: Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme vajíčka, cesnak, múku, osmaženú slaninku s cibuľkou,...
Ham-mňam smotanové langoše
Pre mna je tento recept na langoše ten naj! Su chrumkave, nadychane, makkučké... vyborne chutia....
Ryba so špenátovo - hubovou omáčkou
V tomto recepte je mozne pouzit pollock, lososa alebo inu rybu podla vlastnej chute.
Kapustové guľky v šampiňónovej omáčke
Kapustu (mne stačila polovica) nastrúhame. Za mňa to spravil kuchynský robot.
Mleté mäso v čepcovej sieťke
Mleté mäso je u nás obľúbené, pre jeho široké možnosti použitia. Včera som ho zabalila do...
Tuniakové cestoviny s pestom, olivami a hubami
Po veľmi dlhej dobe som sa rozhodla, že si spravím cestoviny, keď už si varím...
Zapekané plnené šampiňóny
Toto jedlo je dokonalé svojou chuťou, za nápad použiť mafinovú formu a aj za recept vďačím...
Hovädzí steak so špenátom
... príprava dobrého steaku trvá 10 až 18 dní, lebo tak dlho trvá pokiaľ je hovädzie...
Ražniči z pekáča
Recept pochádza z nejakej českej stránky, ja som ho upravila, niečo som pridala, niečo...
Teľacia sviečkovica na strapačkách
Strapačky: Udusenú kapustu na masti zmiešame s cibuľkou a slaninkou, do ktorej sme pridali rascu a...
Kaprie roládky so špenátom
Očisteného kapra umyjeme, vyfiletujeme, dochutíme soľou, korením. Špenát osmažíme na masle, pridáme...
Mäsovo-syrové hniezda
Tento recept sa hodí aj na veľkú noc, pretože hniezda sa dajú plniť na veľa spôsobov....
Fašírky so zeleninou v kyslej smotane a kôpri
Toto je jedno z oblúbených jedál mojej rodiny kde som ako Au-Pair zacínala... ale uz som...
Tofu panvica s čínskymi rezancami
Keďže som musela zmeniť jedálniček smerom na zdravší, tak vymýšľam.
Pytt i panna po našom
Dnes som plánovala na večeru robiť gnocchi, preto som si ráno uvarila zemiaky. Môj zámer...
Omáčka zo zelených fazuľových strukov bez múky
Inspiroval mne pořad "Jste to, co jíte" včera. Pan Havlíček poradil účastnici, která bojovala...
Teľacie karé na ratatouille
Mäso očistíme a opečieme na grile. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čerstvými...
Prvý jarný rozmar
Výborný sýty šalátik s kuracím mäsom, avokádom, sladkou kukuricou oživený citrónovo-horčicovým dressingom.