Koložvárska kapusta fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 24. októbra 2012
Koložvárska kapusta (fotorecept)
Foto: rennatte

Tento recept najradšej robím v takomto sychravom počasí, kyslá kapusta povzbudí a spolu s mäskom a klobáskou rozvonia celý byt.

10
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 150 °C

Suroviny

1 kg
100 g
1 ks
5 strúčikov
2 ks varená
1 kg
zálievka:
250 ml
150 ml
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso pomelieme v pomere 70% surové a 30% varené spolu s varenou ryžou. Cibuľu nakrájame na kocky, pridáme 2 strúčiky cesnaku na plátky a osmažíme na oleji,

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme mleté mäso, osolíme okoreníme, pridáme pretlačený zvyšok cesnaku, premiešame a opražíme

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rozšľaháme vajíčka, pridáme smotany, soľ a premiešame

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    kapustu nakrájame a rozdelíme na dve časti, jednu časť rozložíme na vymastený pekáč, na to polovicu mäsovej zmesi, polejeme časťou zálivky, poukladáme na kolieska nakrájanú klobásky

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na klobásky druhú časť kapusty a dokončíme druhou časťou mäsovej zmesi, ktorú polejeme zbytkom zálievky

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    upečieme pri teplote 150°C 20 minút a dopečieme pri teplote 200°C 15 minút do zlatista, nakrájame na kocky a podávame so zemiakovou kašou

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krásna kapustička a šťavnatá.Tiež robievam.Už som ju dávno nemala na jedálničku.Ďakujem za pripomenutie..Je to vďačný obed,u nás aj na dva dni.Takže mám jeden deň oddych s varením.