Foto: rennatte
Tento recept najradšej robím v takomto sychravom počasí, kyslá kapusta povzbudí a spolu s mäskom a klobáskou rozvonia celý byt.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Mäso pomelieme v pomere 70% surové a 30% varené spolu s varenou ryžou. Cibuľu nakrájame na kocky, pridáme 2 strúčiky cesnaku na plátky a osmažíme na oleji,
-
2
pridáme mleté mäso, osolíme okoreníme, pridáme pretlačený zvyšok cesnaku, premiešame a opražíme
-
3
rozšľaháme vajíčka, pridáme smotany, soľ a premiešame
-
4
kapustu nakrájame a rozdelíme na dve časti, jednu časť rozložíme na vymastený pekáč, na to polovicu mäsovej zmesi, polejeme časťou zálivky, poukladáme na kolieska nakrájanú klobásky
-
5
na klobásky druhú časť kapusty a dokončíme druhou časťou mäsovej zmesi, ktorú polejeme zbytkom zálievky
-
6
upečieme pri teplote 150°C 20 minút a dopečieme pri teplote 200°C 15 minút do zlatista, nakrájame na kocky a podávame so zemiakovou kašou
@rajnica , preco porovnavas kolozvarsku a sarmu?
ďakujem za recept.... na čerstvom vzduchu chutí najlepšie