Vyprážané podpňovky (václavky)

afataga - fotkaafataga, 22. októbra 2012
Vyprážané podpňovky (václavky)
Foto: afataga

Zvyčajne sa zvyknú vyprážať bedle, raz sme našli veľa veľkých václaviek, skúsila som vypražiť a vrelo doporučujem, majú oveľa hubovejšiu chuť ako bedle.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (podpňovky)




Postup

  1. 1

    Úplne jednoduché: väčšie klobúky václaviek som posolila, obalila v trojobale a pomaly vyprážala na masti. Treba vyprážať naozaj pomaly, aby neboli huby surové. Potom som dala na papierový obrúsok odsať prebytočný tuk.

Diskusia k receptu

soncya
mňam! to ľúbime. aj ja som včera spracovávala za 2 tašky podpňoviek.
máš ich chutne nafotené. :-)
mracik9
Och,ja som včera v lese nechala také krásne,pretože boli veľké,aká škoda.
rein
Skúsim o rok,škoda,že už skončili,ale zavarených mám dosť na celú zimu.
boxik
V súčasnosti keď rastú podpňovky, teda václavky či michalky, je aspoň tento rok a u nás aj značný výskyt bedlí a každý fajnšmeker uzná , že nad vyprážanou bedľou nezvíťazí žiadna huba takto pripravená.Ako nápad beriem , pretože človek veľké a zdravé hlávky michaliek obchádza a nie vždy býva toľko bedlí ako teraz.
tetuska
@box ík
v našej rodine zvíťazila nad bedľou muchotrávka červenkastá, je mäsitejšia ako bedľa a momentálne všetci členovia rodiny po jej skonzumovaní žijú... skús a neoľutuješ...dobrú chuť...
izabella929
mám veľmi rada vyprážané dubáčikové hlávky, ale toto som ešte nejedla...ale môžu byť chutné...) ja som u nás tieto hríby v lese nevidela...
afataga
@izabella929 mozno si ich aj videla, ale ak ich nepoznas, nevsimnes si ich, ja som ich tiez nepoznala, naucil ma ich poznat a zbierat az moj manzel, su vyborne, hubove a ked si mlade tak aj celkom pekne :-) je to drevokazna huba, teda rastie na odumretom dreve, co sa povaluje v lese alebo na pnoch, asi aj preto sa vola podpnovka
@boxik toho roku sme mali dva krat aj bedle, ale toto je lepsie, najskor vyskusaj, ak si neochutnal, tak nemozes vediet
turistka
@Afataga , tento rok ich je dostatok, niekoľko flaštičiek mám naložených v octe, niečo obvarených v mraziaku. Vyprážané som robila hríby, no podpňovky nie, tak si ma povzbudila a zajtra vybehnem do hory a snáď ešte budú. Dobre, že si pridala recept-chválim.
haston
ja václavky (podpňovky, michalky, hromadinky, openky..) najprv povarím 7-8 min a až potom vyprážam v trojobale.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia