Foto: nazarboncuk
Polievok, ktoré zahrejú a zároveň zasýtia nie je v týchto dňoch nikdy dosť. Tu je ďalšia inšpirácia z tureckej kuchyne: polievka z červenej šošovice, Zobraziť celý popisPolievok, ktoré zahrejú a zároveň zasýtia nie je v týchto dňoch nikdy dosť. Tu je ďalšia inšpirácia z tureckej kuchyne: polievka z červenej šošovice, bulguru a cíceru. Vďačná jesenná kombinácia.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a podusíme do sklovita. Pridáme lyžicu paprikovej pasty alebo paradajkového pretlaku. Za stáleho miešania necháme rozpustiť.
- 2
Bulgur a šošovicu opláchneme vodou a pridáme do cibuľového základu. Zamiešame, zaprášime múkou a zalejeme vodou (vývarom). Privedieme k varu a na miernom ohni varíme, kým šošovica a bulgur nie sú uvarené.
- 3
Polievku odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme nie úplne dohladka. Vrátime na oheň a pridáme predvarený cícer. Ochutíme soľou, chilli korením a citrónovou šťavou. Povaríme ešte 5 - 8 minút. Na záver do polievky primiešame sušenú mätu.
- 4
Ak chceme polievku ešte sýtejšiu, mätu speníme na pár sekúnd v rozpustenom masle a vlejeme do polievky. Podávame s chlebom a kúskami citróna. pozn. pohár = 200 ml
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu