Nohutlu Mercimek Çorbası

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 22. októbra 2012

Polievok, ktoré zahrejú a zároveň zasýtia nie je v týchto dňoch nikdy dosť. Tu je ďalšia inšpirácia z tureckej kuchyne: polievka z červenej šošovice, Zobraziť celý popisPolievok, ktoré zahrejú a zároveň zasýtia nie je v týchto dňoch nikdy dosť. Tu je ďalšia inšpirácia z tureckej kuchyne: polievka z červenej šošovice, bulguru a cíceru. Vďačná jesenná kombinácia.

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 pohár
1/2 pohára
4 PL
1
1 pohár
1
1 PL
1 ČL
1 PL
1 1/2 l




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a podusíme do sklovita. Pridáme lyžicu paprikovej pasty alebo paradajkového pretlaku. Za stáleho miešania necháme rozpustiť.

  2. 2

    Bulgur a šošovicu opláchneme vodou a pridáme do cibuľového základu. Zamiešame, zaprášime múkou a zalejeme vodou (vývarom). Privedieme k varu a na miernom ohni varíme, kým šošovica a bulgur nie sú uvarené.

  3. 3

    Polievku odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme nie úplne dohladka. Vrátime na oheň a pridáme predvarený cícer. Ochutíme soľou, chilli korením a citrónovou šťavou. Povaríme ešte 5 - 8 minút. Na záver do polievky primiešame sušenú mätu.

  4. 4

    Ak chceme polievku ešte sýtejšiu, mätu speníme na pár sekúnd v rozpustenom masle a vlejeme do polievky. Podávame s chlebom a kúskami citróna. pozn. pohár = 200 ml

Diskusia k receptu

tiginko
môj "mäsožravý" manžel odlieta zase na pár týždňov, tak prídu na rad takéto skvelé recepty, ktoré si s dcérou budeme vychutnávať ...najneskôr cez víkend ti určite poďakujeme @Nazarboncuk
marikafil
Zrejme túto nám dávali každý večer, druhá na výber bola paradajková. Ale táto mi chutila viac. Ukladám...
lucylee
@eli nedavno som robila, je to vyborna syta zimna polievka. Na tieto dni ako stvorena.
tiginko
jeej, ja som zabudla polievku pochváliť, bola výborná...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia