Foto: daniella9
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uhorku očistíme a rozkrojíme po dlžke, lyžicou vyberieme semienka a nakrájame na centimetrové kocky. Cibuľu nakrájame na drobno. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky.
- 2
Na oleji si orestujeme mäsko, preložíme ho na tanier a osolíme a okoreníme. Speníme si cibuľku, pridáme kocky uhorky, osolíme, okoreníme a chvíľu dusíme, cca. 2 minúty. Prilejeme víno a privedieme do varu. Povaríme a ked z vína zostane v panvici približne polovica, tak pridáme orestované kuracie kúsky a chvíľu dusíme.
- 3
Pridáme kurací vývar a smotanu a privedieme do varu. Varíme ešte približne 5 minút a pred koncom zamiešame ešte kremžskú horčicu. Horčica je dosť silná, takže s jej množstvom to netreba preháňať:-). Odstavíme z ohňa a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou alebo s cestovinami. HoTovo, dobrú chuť:-)
- 2
Diskusia k receptu