Špagety Čarodejky
Pestrý recepis nielen na pohľad, ale aj na chuť, zvýraznený pikantnosťou papriky. Kukuricu a...
Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou
Tento recept vznikol kombináciou dvoch receptov. Keďže ja jedávam malé porcie, tak moja krkovička na...
Šišky bez vysmážania
Tento recept som našla v českom časopise " Knihovnička ", pripravila som ho s menšími úpravami,...
Francúzske zemiaky na zdravý spôsob
podla Dr. Havlicka zo Jste to co jite. Robievame toto jedlo veľmi často, na...
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/
Mala som menšiu hlávku novej kapusty, rozmýšľala som, čo z nej spravím a rozhodla som...
Lečo trochu inak
Zase mi narástla v záhrade pekná cuketa, tak som ju pripravila na obed. Spojila som...
Majonézový sendvič so sviečkovicou
Umytú, nasolenú a okorenenú sviečkovicu vcelku položíme na rozpálený gril. Opečieme z každej strany a...
Sütlaç s vanilkou a broskyňovým pyré
Sütlaç (sutlač) je jeden z mojich najobľúbenejších tureckých dezertov. Asi preto že je veľmi podobný...
Tagliatelle s dubákmi, cherry paradajkami a zelerovou vňaťou
Dávno sme nemali cestoviny a ešte k tomu domáce. Spravila som tagliatelle a zvolila som...
Bezlepkové kukuričné cestoviny s patizónom a tuniakom
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a pripravíme do nádoby, kde ich zmiešame s...
Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...
Kuracie rolky plnené špenátom a syrom
Jednoduchá cesta ako dať jesť deťom špenát, aby sa im páčil. Dospelí si tiež pochutia...
Cuketové cestoviny s citrónovou šťavou
teraz máme cuketu na tanieri takmer dennne ... úprava vždy iná ... :) a...
Ostrý steak z tuniaka
Nakrájané tuniakove steaky osolíme a okoreníme kajenským korením a jemne pokvapkáme olejom. Necháme 10 minút odležať....
Teľacie rebierka/ ostrokyslé
Recept aj pre tých, čo neradi ohryzaju kosti. Masko sa po opečení totiž samé z...
Şakşuka (čítaj šakšuka)
Şakşuka je zeleninové jedlo z baklažánu, papriky a zemiakov, zaliate paradajkovou omáčkou a jogurtom...
Grilovaný roštenec s bylinkovou omáčkou
Umytý a očistený roštenec nakrájame na štyri steaky. Neochucujeme. Na rozpálenom grile opečieme z každej...
Plody mora na tanieri
Scallops(musle sv. Jakuba) a lobster(homar) su moje najoblubenejsie plody mora , obzvlast v letnych mesiacoch...
Lasagne so smotanovým špenátom
So soľou, korením, muškátovým orechom a cesnakom netreba šetriť pretože samotný špenát a tvaroh sú...
Obložená ryža MÉCHIKÁNO
Je sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť...
Bravčové plátky s lahodnou chuťou zelených olív a slaných citrónov
Ak máte radi chute sladkého Francúzska, konkrétne Provançe, tak ste na tej najlepšej adrese...
Letné cestoviny
Toto je moje najobľúbenejšie letné jedlo, mohla by som to mať aj každý deň. :-)
Plnené pstruhy
Môj obľubený recept s čerstvými bylinkami. Väčšinou ich robievame v alobale a v pahrebe so zemiakmi, ale...
Zeleninový kuskus s bazalkou
Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 a necháme postáť 10 minút.
Uletence a Slncová kaša
Mali sme chuť na krídla, ale čo k nim? Príloha je čistý experiment... :-)