Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni...
Šenkárov voňavý reznisko
Takúto dobrotu som jedol v jednom šenku istej rekreačnej oblasti. Páni toto je najlepší rezeň aký...
Grilované šampiňóny s paradajkami
Cherry paradajky nakrájame na drobno a premiešame s feta syrom, ktorý sme rozdrobili. Ochutíme korením....
Bjaľoš bryndzový
Tento recept je na prípravu bryndzového koláča našich predkov, ktorý patrí aj k pokladom regiónu Turiec....
Kuracie prsia plnené špenátom a syrom
Keď vám už vôbec nič nenapadá, čo z kuracinou, toto je veľmi dobrá voľba :-)...
Nakladané olomoucké tvarôžky
Recept som objavil na internete a ihneď vyskúšal. Príjemne prekvapil. Je to výborná ale zároveň...
Kysnuté prudko návykové tyčinky
Na dnešný pohodový, aj keď trochu upršaný, ale teplý večer k vínku, som upiekla...
Zapekaná kyslá kapusta
Táto kapusta je vhodná ako samostatné jedlo, ale aj ako príloha.
Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...
Nakladaný hermelín à la Števko
Pripravíme si cesnakovú pastu, ktorú natrieme medzi prekrojené syry. Zmiešame soľ, rascu, papriku,...
Kuskus šalát s cukinou a fetou
Blížia sa teplé dni a s nimi chuť na jednoduché a rýchle jedlá.
Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami
Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí...
Vaječná omeleta s medvedím cesnakom
Ráno som zobral psa do hory, nech si zabehá. Keď som sa vrátil domov, ...
Vajíčkovo-syrová nátierka
Výborná nátierka. Teraz na jar s pažítkou alebo medvedím cesnakom.
Nadýchaná nátierka z ricotty
Ricottu som zatiaľ používala len do koláčov, ale dostala som chuť na ľahučkú nátierku, tak...
Slaná torta s tvarohovo-syrovou plnkou
Rúru predhrejeme na 180 °C. Z vajec, múky, prášku do pečiva, oleja, zo slaniny...
Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra
Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dozlatista opečieme na oleji a pred koncom pridáme cesnak. Necháme vychladnúť.
Prekladaný gazdovský gratin
Takto to u nás vyzerá, keď navrhnem niečo bezmäsité... pripomína mi to situáciu, keď...
Zdravšie syrovo-zemiakové čipsy k filmu
Kúpili sme príliš tvrdý údený ovčí syr, tak som ho takto využila. A vznikli z...
Jarná špenátová roláda
Špenát najskôr rozmrazíme (môže byť aj čerstvý, len je potrebné ho tepelne upraviť, aby mal...
Plnený syr
V časoch mojej mladosti sme pri menších rodinných posedeniach podávali syrovú roládu. To sa kúpil kus...
Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou
Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou je jeden z tých receptov ktoré sú...