Špenátové cestoviny s ricottou
Špenátové cestoviny s ricottou

Špenátové makaróny s ricottou

danda3 - fotkadanda3, 4. júla 2019
Špenátové makaróny s ricottou
Foto: danda3

Moja prvá skúsenosť s ricottou na slano. A určite nie posledná. Príprava vám nezaberie viac ako 30 minút.

2
porcie
15-20 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
2 - 3 strúčiky
3 - 4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestoviny (pre 2osoby) dáme variť do osolenej vody, môžu byť aj špagety alebo iná cestovina.

  2. 2

    Cesnak pokrájame na menšie kúsky a dáme smažiť na rozpálený olej. Keď rozvonia kuchyňu, pridáme špenát, trošku orestujeme a postupne pridávame ricottu. Množstvo podľa chuti, podliala som troškou vody z cestovín, aby omáčka bola krémová. Osolíme a pridáme uvarené cestoviny, premiešame a hneď podávame. Hotovo. Veľmi jednoduché a chutné jedlo.

  3. 3

    Poznámka - nabudúce dám viac špenátu, lebo ho veľa neostalo. Poprípade by to mohlo ísť aj s mangoldom.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: