Špenátové makaróny s ricottou
Foto: danda3
Moja prvá skúsenosť s ricottou na slano. A určite nie posledná. Príprava vám nezaberie viac ako 30 minút.
2
porcie
porcie
15-20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cestoviny (pre 2osoby) dáme variť do osolenej vody, môžu byť aj špagety alebo iná cestovina.
- 2
Cesnak pokrájame na menšie kúsky a dáme smažiť na rozpálený olej. Keď rozvonia kuchyňu, pridáme špenát, trošku orestujeme a postupne pridávame ricottu. Množstvo podľa chuti, podliala som troškou vody z cestovín, aby omáčka bola krémová. Osolíme a pridáme uvarené cestoviny, premiešame a hneď podávame. Hotovo. Veľmi jednoduché a chutné jedlo.
- 3
Poznámka - nabudúce dám viac špenátu, lebo ho veľa neostalo. Poprípade by to mohlo ísť aj s mangoldom.
Tiež ricottou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu