Burgerové žemle s cuketou, hubami a so syrom halloumi
Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 23. júla 2019
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 23. júla 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Prekrojené žemle opečieme z každej strany na rozohriatej panvici, natrieme maslom a udržiavame v teple.
-
2
Huby blanšírujeme v osolenej vode a osušíme. Na rozohriatom oleji ugrilujeme blanšírované huby, na plátky nakrájanú cuketu a hrubšie plátky syra halloumi, všetko podľa potreby osolíme a okoreníme.
-
3
Žemľu natrieme majonézou, pridáme listový šalát, nakrájanú cibuľu, grilovanú cuketu, huby a syr halloumi, prikryjeme druhou polovicou žemle a podávame so šalátom či hranolčekmi.
Diskusia k receptu