Pizza slimáky
Ľubomír Molnár
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton**** v Bratislave, 4. júna 2019
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton**** v Bratislave, 4. júna 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozdelíme na dva rovnaké časti a každú z nich vyvaľkáme na obdĺžniky. Potrieme ich kečupom a posypeme pizza korením. Na kečup poukladáme celé plátky šunky. Šunku posypeme strúhaným syrom.
- 2
Obdĺžnik zrolujeme ako roládu, nakrájame na centimetrové kolieska a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Slimáky potrieme vyšľahaným vajíčkom (okolo obvodu), aby sa upiekli dozlatista. Slimáky dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 20 – 25 minút.
Tiež pizza slimáky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Snáď preto, že je použité korenie na pizzu?....
To by viac sedel názov Slimáčiky z lístkového cesta....