Pizza slimáky
Pizza slimáky

Pizza slimáky

Ľubomír Molnár
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton**** v Bratislave, 4. júna 2019
Pizza slimáky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal
150 g (8 plátkov)
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozdelíme na dva rovnaké časti a každú z nich vyvaľkáme na obdĺžniky. Potrieme ich kečupom a posypeme pizza korením. Na kečup poukladáme celé plátky šunky. Šunku posypeme strúhaným syrom.

  2. 2

    Obdĺžnik zrolujeme ako roládu, nakrájame na centimetrové kolieska a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Slimáky potrieme vyšľahaným vajíčkom (okolo obvodu), aby sa upiekli dozlatista. Slimáky dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 20 – 25 minút.

Diskusia k receptu

pochlebovac
Neviem prečo názov Pizza slimáčiky....
Snáď preto, že je použité korenie na pizzu?....
To by viac sedel názov Slimáčiky z lístkového cesta....
evanaaa
Tak veru, @Afataga , pravdu máš, to isté som si pomyslela hneď aj ja, keby aspoň to lístkové cesto spravil sám, tak by to stálo za úvahu....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia