Nátierka z pečenej tekvice Hokkaido

celero - bez fotkycelero, 16. októbra 2009

Pečenú tekvicu Hokkiado odporúčam tiež ako prílohu k pečenému mäsu alebo len tak s chlebíkom.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 ČL
2 ČL
1/2 ČL
2 ks
1 ČL
1/2 ČL
2 strúčiky
3 PL
1/2 balenia
8 ks




Postup

  1. 1

    Hokkiado tekvicu nakrájame na mesiačiky a zbavíme jadierok (nešúpeme).

  2. 2

    Rúru rozohrejeme na 200 stupňov.

  3. 3

    V mažiari potlčieme koriandrové semienka, sušené oregano, feniklové semienka, čilli papričky, soľ, cesnak a čerstvo mleté čierne korenie a do zmesi pridáme olivový olej.

  4. 4

    V koreninovej zmesi zo všetkých strán obalíme tekvicu, dáme na plech a pečieme v rúre približne 30 minút.

  5. 5

    Vychladnutú tekvicu potlačíme vidličkou a zmiešame so syrom. Môžme pridať trochu olivového oleja.

  6. 6

    Podávame s opečeným toastovým chlebíkom.

Diskusia k receptu

gemzicky
Môže to byť dosť dobré.Skúsim na budúci rok - teraz zháňam semiačka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia