Pečenú tekvicu Hokkiado odporúčam tiež ako prílohu k pečenému mäsu alebo len tak s chlebíkom.
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Hokkiado tekvicu nakrájame na mesiačiky a zbavíme jadierok (nešúpeme).
- 2
Rúru rozohrejeme na 200 stupňov.
- 3
V mažiari potlčieme koriandrové semienka, sušené oregano, feniklové semienka, čilli papričky, soľ, cesnak a čerstvo mleté čierne korenie a do zmesi pridáme olivový olej.
- 4
V koreninovej zmesi zo všetkých strán obalíme tekvicu, dáme na plech a pečieme v rúre približne 30 minút.
- 5
Vychladnutú tekvicu potlačíme vidličkou a zmiešame so syrom. Môžme pridať trochu olivového oleja.
- 6
Podávame s opečeným toastovým chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu