Vynikajúce a pritom veľmi jednoduché a lacné jedlo, pôvodne pripravované priamo na platni šporáku, či pece. Najviac chutí počas jesenných a zimných večerov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, pokrájame a dáme variť s trochou soli . Uvarené zemiaky rozmačkáme, pridáme dve surové vajíčka a vymiešame na kašu. Dochutíme soľou.
- 2
Zohrejeme panvicu (bez tuku, oleja!). Postupne berieme zo zemiakovej zmesi malé dávky (záleží od požadovanej veľkosti pagáča), z ktorých pomocou múky (-aby sa nelepili) vytvoríme kopček. Ten dáme na suchú horúcu panvicu a rozmačkáme do kruhu na hrúbku 5-7 mm. Opečieme najskôr z jednej strany. Keď sa od panvice bude dobre oddeľovať a bude primerane opečený, opatrne otočíme. Ďalej postup opakujeme.
- 3
Podávame teplé s mliekom. Vynikajúce sú potreté maslom a posolené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu