Kapustová štrúdľa

redakcia - fotkaredakcia, 14. októbra 2009
6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka
100 g
4 PL
1 PL
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji osmažíme na malé kúsky pokrájaný bôčik, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme 1/3 na rezance pokrájanej kapusty, kl mletého čierneho korenia, kl polievkového korenia, kl cukru a všetko premiešame. Po chvíli pridáme ďalšiu časť kapusty, kl mletého čierneho korenia, kl polievkového korenia, kl cukru, všetko premiešame a ešte raz postup opakujeme a nakoniec všetko premiešame.

  2. 2

    Dusíme, pokým sa šťava neodparí. Kapusta musí zostať hnedá od skaramelizovaného cukru. Cesto rozvaľkáme, posypeme polievkovým korením, navrstvíme naň kapustu a vytvoríme závin. Potrieme ho vajcom vyšľahaným s polievkovým korením a s rascou.

  3. 3

    Preložíme na pekáč a upečieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia