Šalát s vajíčkami a olivami

redakcia - fotkaredakcia, 22. septembra 2009
Šalát s vajíčkami a olivami
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

6 ks
1 ks
6 ks
1/2 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Zrelé paradajky nakrájame na hrubšie plátky a upravíme na tanier. Pridáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, na plátky nakrájané vajíčka, pol hrnčeka čiernych olív a niekoľko lístkov bazalky. Šalát pokvapkáme olivovým olejom, posypeme morskou soľou a drveným korením.

  2. 2

    Uhorkový dressing: Jednu šalátovú uhorku ošúpeme, pozdĺžne prerežeme, zbavíme jadierok a nakrájame na drobné kocky. Dve malé cibule (šalotky) a dva strúčiky cesnaku ošúpeme a najemno nasekáme. Dve papričky čili umyjeme, pozdĺžne prekrojíme, zbavíme jadierok a bielych žiliek a tiež najemno nasekáme.

  3. 3

    Viazaničku petržlenovej vňate umyjeme, osušíme, oberieme z nej lístky nasekáme. Na dvoch lyžiciach oleja opečieme cibuľu, cesnak a čili, pridáme uhorku spolu so 100 ml jablkovej šťavy a šťavou z citróna. Do zmesi ďalej vmiešame dve lyžice jablčného octu, dve lyžice medu v troche vody rozmiešanú jednu lyžičku škrobovej múčky.

  4. 4

    Zmes necháme prevrieť, doplníme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a tabascom podľa chuti.

  5. 5

    Na oleji opražíme rybacie guľôčky a podávame so šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia