Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Zrelé paradajky nakrájame na hrubšie plátky a upravíme na tanier. Pridáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, na plátky nakrájané vajíčka, pol hrnčeka čiernych olív a niekoľko lístkov bazalky. Šalát pokvapkáme olivovým olejom, posypeme morskou soľou a drveným korením.
- 2
Uhorkový dressing: Jednu šalátovú uhorku ošúpeme, pozdĺžne prerežeme, zbavíme jadierok a nakrájame na drobné kocky. Dve malé cibule (šalotky) a dva strúčiky cesnaku ošúpeme a najemno nasekáme. Dve papričky čili umyjeme, pozdĺžne prekrojíme, zbavíme jadierok a bielych žiliek a tiež najemno nasekáme.
- 3
Viazaničku petržlenovej vňate umyjeme, osušíme, oberieme z nej lístky nasekáme. Na dvoch lyžiciach oleja opečieme cibuľu, cesnak a čili, pridáme uhorku spolu so 100 ml jablkovej šťavy a šťavou z citróna. Do zmesi ďalej vmiešame dve lyžice jablčného octu, dve lyžice medu v troche vody rozmiešanú jednu lyžičku škrobovej múčky.
- 4
Zmes necháme prevrieť, doplníme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a tabascom podľa chuti.
- 5
Na oleji opražíme rybacie guľôčky a podávame so šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu