Šošovicový šalát
Šošovicu uvaríme, scedíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme uvarené, nastrúhané vajcia, nastrúhanú uhorku a...
Holandský syrový šalát
Syr, olúpané jablká, šunku a uhorky nakrájame na rezance alebo na kocky a dáme ich...
Rýchly Coleslaw šalát
Mrkvu nastrúhame najemno, kapustu nakrájame alebo nastrúhame najemno, cibuľu takisto.
Ultradobrý zelerový šalát
Surový zeler nastrúhame na jemnejšom strúhadle a pridáme k nemu nastrúhanú cibuľu. Všetko zalejeme tatárskou omáčkou....
Rizoto s mletým mäsom
Na oleji necháme urestovať nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme mleté mäso, ktoré dobre premiešame...
Chudobné cestoviny s kabanosom
Cestoviny uvaríme podľa návodu v dostatočnom množstve osolenej vody. Medzitým nakrájame salámu na kúsky, ktoré...
Guľky z mletého mäsa v omáčke
K mletému mäsu pridáme na troche tuku urestovanú pokrájanú cibuľu, soľ, žemle, všetko dobre...
Bôčik v kapuste
Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky (asi po 150 g). Jednotlivé kúsky osolíme a dáme do...
Zeleninové čevapčiči
Zeleninu uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme vychladnúť. Vychladnutú pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo...
Kuracie slimáky v šampiňónovej omáčke
Prsička si naklepeme, pokorenime, trošku posolime. Naukladame šunku, syr (alebo slaninku) , pokrajame na pasiky a...
Lístkové šatôčky plnené mletým mäsom
Cibulku si orestujeme na oleji do sklovita, pridame cesnak, masko a restujeme kym sa masko nezatiahne, potom...
Klužská kapusta - smetisko
Ja som pomenovala tento recept ako smetisko, pretože mi z vidličky viseli strapce kapusty. Mám...
Údené mäso na keli
Kel nakrájame nahrubo, podlejeme vriacou osolenou vodou, povaríme a scedíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme...
Špenátový nákyp so salámou
Mrazený špenát rozkrájame na menšie kúsky a necháme rozmraziť. Na horúcom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu...
Ryžový nákyp s tvarohom
Z mlieka, cukru a sparenej ryže uvaríme kašu. Pridáme soľ a necháme vychladnúť.
Mleté mäso s kelom
Kel uvaríme do polomäkka, vytlačíme z neho vodu a pomelieme ho s mäsom.
Naša obľúbená kapusta
Takúto kapustu robievala moja maminka a všetci sme ju radi jedávali. Je to chutné, sýte...
Holandský rezeň
Mleté mäso osolíme a okoreníme, pridáme štipku orieška a zalejeme troškou mlieka, zamiešame a prisypeme...
Fazuľové karbonátky
Namočenú fazuľu uvaríme domäkka. Potom ju rozmixujeme na kašu, zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, vajcom...
Polievka mačanka
Na malé kocky nakrájané huby opečieme na oleji, pridáme na malé kocky nakrájané údené koleno (čisté...
Čínske kura mojich chlapcov
Recept bol publikovaný v časopise pred asi 15 až 20 rokmi. Rada varím podľa rôznych receptov...
Zemiaky zapečené s hráškom
Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme 2 varenými posekanými vajcami, ...
Zemiakové pirohy s tvarohom
Surové zemiaky nastrúhame najemno a osolíme. Tvaroh vymiešame s nadrobno pokrájanou cibuľkou, celým vajíčkom a...
Rezance s kapustou
Na masti ľahko urestujeme cibuľu so salámou, kapustu zlejeme a pridáme k cibuli, dochutíme cesnakom,...
Rýchla cibuľová omáčka
Cibuľu nasekáme nadrobno a dáme na masť. Keď začne zlatnúť, podlejeme ju asi 100 ml...
Žemľová knedľa
Žemle nakrájame na kocky. Mlieko uvedieme do varu a odstavíme. V horúcom mlieku ušľaháme vajcia,...
Rezne s mrkvičkou
Z troch lyžíc oleja, citrónovej šťavy, soli, korenia a roztlačeného cesnaku pripravíme marinádu....
Zapekané rezne
Rezne naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Po oboch stranách opečieme na oleji.
Diabolské mäso so zemiakovými plackami
Mäso pokrájame na hrubšie rezance, osušíme prudko opražíme na oleji osolíme okoreníme premiešame a vyberieme...
Ryžové rezance s hubami
Tento recept som našla v rakúskom BILLA- zošite, ktorý dostanete raz za mesiac v Bille. Nám...
Ohnivé mäso
Tento recept sme vymysleli, keď môj syn študoval a na internáte si chcel ukuchtiiť niečo dobré...
Kačacie prsia s pomarančovo-čajovou omáčkou
Ak máte radi kačacie mäsko, určite si zamilujete tento spôsob prípravy - ľahký, chuťovo bohatý...
Hydinové rolky plnené špenátom
Priznám sa, špenát som kedysi nemusela, hlavne v školskej jedálni, teraz v akejkoľvek podobe......
Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...
Ajmäsové fašírky
Nie, nevymyslela som nové slovo, len nejedávame fašírky, ktoré sú čisto z mäsa...