Foto: andy54
Recept, ktorý si viete meniť podľa svojich chutí.
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
8/85 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Uvaríme si vajíčka na tvrdo. Schladíme studenou vodou a očistíme.
-
2
Očistíme si zemiaky. Umyjeme a nakrájame na krúžky.
-
3
Nakrájame si párky, klobásu a vajíčka na krúžky.
-
4
Prichystáme si plech. Naukladáme si naň zemiaky. Osolíme. Na ne poukladáme vajíčka, párky a klobásu. Osolíme. Teraz idú znova zemiaky. Takto postupujeme, až kým nenaplníme celý plech. Posledná vrstva sú zemiaky. Osolíme a polejeme smotanou rozmiešanou v mlieku. Zakryjeme alobalom a dáme do trúby.
-
5
Pečieme v trúbe 75 min. pri 200 C. Potom dáme dole alobal a necháme zemiaky trocha zapiecť na cca 10 min.
a to je pro mně ta nejlepší bašta. Možná nebudu sobecká a někdy
udělám francouzské brambory pro celou rodinu a samozřejmě
že ne ze zbytků ( tolik zbytků nemáme ).
Ale inak (okrem tohoto)prekladané a zapekané zemiaky poznajú, akurat odtial treba vyradiť párky, klobásu, uhorky... užívať k jedlu ako prílohu :)