Kurací guláš fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 10. júla 2010
Kurací guláš (fotorecept)
Foto: sjuz

Neviem, ako som mala nazvať toto jedlo :) Robievam ho celkom často, lebo je rýchle a chutné.

5-6
porcií
30-40 minút
príprava

Suroviny

3  ks
2  väčšie
6  ks
1 ks
2  strúčiky
1  ČL
1  PL
1 ks
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľu, cesnak nadrobno.Pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na kolieska.

    Kurací guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme pokrájané prsia.

    Kurací guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme očistené a nakrájané zemiaky,klobásku na kolieska, vegetu, korenie, papriku, rajčinu a zelenú papriku.

  4. 4

    Podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme do mäkka. Do hotového pridáme posekanú vňaťku.

    Kurací guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zvyknem podávať s lyžicou kyslej smotany, a chlebíkom. Ja si dávam aj sušenú čili papričku:)

Diskusia k receptu

frezia68
Podobné zvyknem robiť z bravčového,ale vyskúšam tento recept a jasné,že aj s feferónkou :-))
alzbetka2
Páči sa mi, vyskúšam. Kuracinka je ozaj rýchla. Prídu vnúčence, takže super rýchlovka a bez feferónky:))) Dík za tip...
stefanm
... už som sa zľakol,že tam nebude čili paprička!!!!
mamatata2
Niektorým našim jedákom sa kuracie prsia zdajú suché, v tomto recepte im to bude vyhovovať a je to aj rýchle. Vyskúšame.
celka
Toto jídlo mi připomíná kotlikový guláš. Myslím, že by se to dalo
bez problémů připravit i někde v přírodě, na zahradě a pod.
janger
Vyborna variacia na kuracie prsia. Recept odkladam, dakujem.
sovka62
Tento recept si uverejnila v pravý čas. Cez prázdniny nevarím pre vnučky (tie by nič s mrkvou ani neochutnali), takže si môžem variť čo chcem. A teda aj budem. Gulášik vyskúšam už tento týždeň, manžel bude nadšený, má rad všetky, ako on hovorí "mokré" jedlá.
evanaaa
Niečo nové pre oživenie chuti. Sjuz, tvoj " vynález "? Máš dobrú fantáziu, zmena je potrebná. Dá sa aj z vykostených stehien, nie? Ale ani s prsami to nie j e zlé. Uvidím, mám aj prsia aj stehná ( kuracie, nie moje).
evanaaa
Veru, Sovka, aj môj muž má radšej " mokré jedlá " ako suché. a veľa tej " mokroty ".
sracz
Zaujímavé a vábivé - blahoželám, Sjuz_ik! Toto musím oprobovať, ale už teraz viem, že neoľutujem! Kurátenka, ale aj ostatné "ftáctvo", môžem na všetky spôsoby a ten Tvoj má lákavý, ba priam pokúšajúci, efekt i nádych. Malá finta pre "evanaaa": suché rezne "zmokríš a zošťavnatíš", ak ich ihneď po vysmažení na chvíľočku ponoríš do vriaceho vývaru. Kuracie do kuracieho, ostatné do hovädieho. Bars fajne! V tejto technológii mám viac ako 40 ročné skúsenosti.
sjuz
vďaka:), to som si vymyslela už dávno, taký jednoduchý receptík, na spestrenie. Ale evanaaa - tiež som premýšľala, či nedám kuracie vykostené stehná:) - sú šťavnatejšie, ako vravíš. No tu sú prsia fajn, keďže je to "mokré" jedlo:))), a vôbec nemám pocit, že je to suché kuracie.
Ja už neviem, čo variť, čím mladej vyhovieť....som bezradná!
Aj keď - máme tu na prázdniny manželovu dcéru, varila som to kvôli nej, ale nechutilo....:))
sracz - to je zaujímavý nápad, musím vyskúšať, v najbližšej dobe sa chystám robiť rezne. Aj keď v tomto teple také jedlá veľmi nemusím, no decká pýtajú:))
tinca
@sjuz dobrý nápad, ja tiež mám rada jedlá šťavnaté /teda so šťavou/.Krásne fotto
sjuz
ďakujem, tinca:), ozaj, neviete, čo je s našou cistinkou? už dlho som ju tu nevidela....:(
zitar
mne sa tiež tento receptík veľmi pozdáva, šťavnaté jedlo a s tou smotankou, lahôdka
hamrik
Práve som to dovaril a je to supééér. Dík za receptík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia