Moja omáčka Carbonara

calawen - bez fotkycalawen, 12. júla 2010
Moja omáčka Carbonara
Foto: calawen

Každý robí túto omáčku inak, mne chutí najviac takto

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2-3 ks
100 ml
 štipka
1 pl
3 ks




Postup

  1. 1

    Cestovinu uvaríme podľa návodu.

  2. 2

    V hrnci si na 1 PL oleja rozškvaríme slaninu.

  3. 3

    Pridáme bambino syry a smotanu na varenie, osolíme a miešame, kým je omáčka kompaktná.

  4. 4

    Do omáčky pridáme rozšľahané vajcia a necháme prejsť varom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evusik
podobné robím aj ja, je to rýchle a jednoduché a hlavne výborné :-)
calawen
jój, zabudla som jednu prísadu - vajcia :( idem opraviť
ketty3811
vyzerá to dobre,už dlhšie som sa chystala na túto omáčku,tak ju vyskúšam podľa tvojho receptu :-)
calawen
ďakujem, daj vedieť, ako chutil... dôležité je vybrať dobrú slaninu, dnes tá omáčka nebola taká chutná ako minulý mesia, práve kvôli slanine (asi inak údená - oravská bola dobrá)
marianna76
utekám do obchodu pre slaninu.... a ja som rozmýšľala, čo so zbytkom cestovín. Dáme si s deťmi.
alexdidi
táto omáčka je moc dobrá, tiež ju robím s čerstvými orestovanými šampiónmi, len neviem prečo si ju nazvala Carbonara, lebo do cestovín Carbonara určite neide smotana ani tavený syr...ale tvoja smotanová omáčka je naozaj výborná
calawen
Nemyslím si, že carbonara sú len cestoviny s praženicou...
alexdidi
...pardón, carbonara predsa nie sú cestoviny s praženicou...
alzbetka2
zajtra skúšam aj ja.zaujímavý receptík za tie vajíčka. bez nich by to bolo aké?
slavicek
do carbonary sa v ziadnom pripade nedava syr ani smotana.Vajcia sa davaju roztrepane do horucich ocedenych cestovin, a na ohni sa miesaju,kym sa cestoviny/najlepsie vretena/neobalia vajcom a potom sa prida zaklad,ktory sa urobi z cesnaku,cibule,perperoncina,trochu soli,korenia a oravskej alebo anglickej slaniny.Az na zaver na posypanie sa dava pecorino alebo parmezan.Ziadny Talian by vam tieto nahrady s bambinom nejedol.Tento recept mam od rodeneho Taliana a v mojej rodine ma uspech
slavicek
a este som zabudla,ked sa robi slaninka,treba ju podliat vinom
sovka62
Asi je na ne naozaj sto receptov. Ja robím s prísadami ako Slavicek, ale bez cibule a cesnaku, zato s bielym vínom.
sovka62
Aha, Slavicek víno doplnil. Takto sme Carbora jedávali na Malte aj v Taliansku.
calawen
Ďakujem Slavicek, zas som sa niečo nové naučila :)
slavicek
a ked mam doma len udenu slaninu a dobre prerastenu,tak urobim aj z toho,ma to trochu inu chut,ale inak fajn/to je uz moj liptovsky recept/
calawen
no práveže ja som doma mala teraz iba údenú prerastenú slaninu a veľmi mi to nechutilo :(
slavicek
kazdy ma ine chute a mozno prave ta cibula,cesnak a peperoncino da tomu chut,vyskusaj
zdezda
:-) syrovo smotanovú omáčku s cesnakom robím aj ja na cestoviny, naučila som sa ju od D. Veškrnovej-Havlovej, túto tiež vyskúšam, ale osmahnutú slaninku dám bokom, na zobkanie :-)
slavicek
ale zo slaninky nesmu byt skvarky na halusky a to vino,ktore zostalo sa musi vypit,lebo po dobrom obede poriadne vysmadnes
tayllor
vyborne, pomerne lacne (az na tu slaninu), jednoduche a nestravil som v kuchyni pol dna :D
michaela233
@slavicek ma uplnu pravdu. Talianov by vystrelo rovno, keby si precitali tento recept.. ze bambino a smotana :)))) pobavila som sa
pecorinka
Kokos no a co ked to je iny recept ako ten tvoj italiano ...tak ho nekomentuj kazdy vari ako chce tak si tie mudre reci strc predvadzaj sa niekde inde..je to najlepsia CARBONARA omacka aj ja ji robim zo syrom a smotanou a komu sa nepaci nech ide do talianska
1x kuko95
kristinamia
Ako, toto, co robite z Talianov, to dokazu iba Slovaci.. Mala som tu,, cest" poznat taliana a teda pre mna su to obyčajní ľudia s ciganskou povahou... Robite tu z nich nejakych gurmanov a pod. Kazdy jeden hladny Talian by si urcite dal tento aj kopec inych jedal, tak ako kazdy iny clovek na zemi... Ja som sa dnes tiez inspirovala tymto receptom, take slovenske carbonara, no a co?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia