Cukinovo kurací guláš s hlivou

martina34 - fotkamartina34, 13. júla 2010
Cukinovo kurací guláš s hlivou
Foto: martina34

Chutný gulášik, ktorý vám neohrozí cholesterol :-)

6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
300 g
3 PL
1 čl
1/4 čl
1 čl
1 čl
4 strúčiky
3 ks
1 konzerva
1 ks
300 g




Postup

  1. 1

    Nakrájame si cibuľku a necháme ju postáť, kým si nakrájame mrkvu, mäsko, cikinu, nasekáme na drobno cesnak, na menšie kúsky si nakrájame aj hlivu. V hrnci si necháme zohriať olej a popražíme na ňom cibuľku, pridáme kuracie mäsko, trochu osmažíme, pridáme papriku, korenie, soľ a dobre premiešame. Pridáme paradajkový pretlak a podlejeme cca 3 dcl vody. Pridáme nakrájanú mrkvu a hlivu a prikryjeme cca na 10 minút. Potom pridáme nasekaný cesnak a cukinu nakrájanú na menšie kúsky. Chvíľku povaríme a dochutíme majoránkou.

Diskusia k receptu

stefan39
Tak toto je bomba ....super niečo veľmi,veľmi dobré...dnes si ešte dám ak mi ešte ostane......
klaura
Ja klasické guláše nemám v láske, ale tento si určite urobím ... recept vyzerá výborne ... a po odporučení Štefana ... :) ukladám !!!
pivonka
Práve včera som varila cukínový guláš z prvej cukíny. Mám ho veľmi rada. Je to také ľahké jedlo, lebo ja mám recept na taký diétny, so zemiakmi a bez mäsa a húb. Ale nabudúce uvarím podľa teba, bude lepší. Vďaka za recept.
celka
Dobrý nápad na přípravu kuřecího masa.
pivonka
Tak som dnes konečne vyskúšala tvoj gulášik a fakt je výborný. Použila som zmesku lesných húb. Škoda, že nemal na Vareche väčšiu odozvu, zaslúžil by si.
martina34
som veľmi rada, že si vyskúšala, mne teraz hliva nerastie, ale mám zmixovanú zamrazenú akurát premýšľam, čo zajtra z nej pripravím :-)
pivonka
@martina34 , mala som veľkú chuť na tento tvoj gulášik a hoci nie je sezóna, cukinku som kúpila a dnes uvarila. (Ja viem, najlepšia je zo záhradky, ale do leta nevydržím). To je len dobrota! Ja tam pridávam jeden veľký zemiak a nemusím mať k nemu chlieb alebo inú prílohu. Hoci nemám rada štipľavé, pridala som jednu maličkú nakladanú čili. Šťava nie je ničím zahustená, ale zeleniny je veľa, lyžica v ňom stojí. Z dvoch kuracích štvrtiek (stehien) mám veľký hrniec gulášu - teda mala som, lebo ani neviem, koľko raz som si naložila. Lenže je to také ľahké jedlo, tak môžem bez výčitiek svedomia.
Komentár pridávam aj v malej nádeji, že si ho niekto všimne v prehľade komentárov a zaradí do jedálnička túto dobrotu. Veď je škoda, ak o nej ľudia nevedia.
martina34
som rada, že sa ti páči, ja v poslednom čase varím z hlivy aj dvakrát do týždňa a milujem väčšie kúsky hlivy, predvčerom som robila čínu, miesto čínskej huby som tiež dala hlivu, no na menšie kúsky, na oklamanie detí, ani nezbadali, tak im chutilo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia