Fazuľový šalát s ovčím syrom
Fazule, na koctky nakrájaný syr, na koliečka nakrájenú cibuľu a na kocky nakrájanú uhorku zmiešame
Špagety s brokolicou- zapečené
Našla som zaujímavý recept, skúsila som a než som to stihla odfotiť bolo to zjedené!
Boršč našej rodiny
Tento recept som získala asi pred 34 rokmi v Južných Čechách. Je vynikajúci a veľa kamarátok ho...
Piškótové sendviče s jahodami a sladkým bielkovým snehom
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Bleskové sviatočné knedle
Dostala som ho mailom od priatelky z Prahy. Je vyzkusany niekolkymi kucharkami a kuchtikmi...
Liptovské lokše
Urobime si cesto ako na zemiakove placky (mozno trošičku hustejšie), Plech vymastime mastou a cesto rozotrieme ,...
Plnený makový koláč
Cesto: múku, soľ a cukor preosejeme, pridáme maslo, žĺtok a smotanu a zamiesime cesto,...
Srnčí chrbát
Žltky, cukor, maslo vymiešam do penista, postupne pridám orechy zmiešané s kakaom a ...
Jahodový koláč z lístkového cesta
Rúru vyhrejeme na 240° C, obe balenia lístkového cesta rozvaľkáme na štvorce so stranou 22 cm....
Lahodné kapustníky
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej,...
Syrové pagáče
Všetko spolu spracujeme, vyvaľkáme a povykrajujeme rôzne tvary, ktoré potrieme žĺtkom , posypeme drvenou...
Tvarohový závin
Preosiatu múku, maslo, pretlačený tvaroh a žĺtok zamiesime na cesto. Vyvaľkáme ho, poukladáme...
Piškótové krémové rezy
Cesto: vo vlažnom mlieku necháme napučať droždie, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto.
Langoše
Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Väčšie mikroténové vrecko vytrieme olejom, vložíme...
Zemiakové dolky s makom
Do múky dáme pretlačené uvarené zemiaky, vajce, soľ, droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme...
Syrové fondue
Zo syra odkrojíme okraje a nakrájame ich na väčšie kúsky. Tie potom rozdrtíme alebo jemne pomelieme....
Zemiakovo- syrová placka
Veľmi rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu, ale aj chutná večera.
Mrkvovo-kokosový koláč s jablkami
Netradičný, osviežujúci, zdravý, plný vitamínov a hlavne VÝBORNÝ...
Lieskovcovo–hubová plnka
Rúru predhrejeme na 180°C. Maslo rozpustíme vo väčšej panvici a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak....
Dunajská fazuľa s paradajkami
Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme domäkka. Vodu zlejeme. V kastróle na masti osmažíme najemno nakrájanú...
Zelená fazuľka s paradajkami
Fazuľku umyjeme, nakrájame a dáme na olej, pridáme paradajky – sparené a olúpané, pokrájané...