Koláč Svokrin úsmev

tinca - fotkatinca, 21. marca 2010

Sranda názov, neviem z akého dôvodu dostal toto meno, ale je kopec vecí, ktoré nedávajú zmysel. Mám ho od kamaráta, ktorý sa rád moce Zobraziť celý popisSranda názov, neviem z akého dôvodu dostal toto meno, ale je kopec vecí, ktoré nedávajú zmysel. Mám ho od kamaráta, ktorý sa rád moce v kuchyni a myslím, že sa mu darí. Asi dobrá svokra s pekným úsmevom...

30 minút
príprava
35-40 minút
na 18O °C

Suroviny

3/250 poháre/ml
1 pohár
1 ks
1 ks
2 PL/nemusí byť
2 balíčky
1 balíček
1 kocka
PLNKA:
1 kg
3 balíčky
4-5 PL
3 poháre




Postup

  1. 1

    Najprv si rozpustíme Plamarín a odstavíme,aby trochu vychladol. Na dosku si pripravíme múku, cukor,vajce, žltok prášok do pečiva, vanilkové cukry a palmarín. Vyhnetieme cesto, ktoré zabalíme do fólie dáme odpočívať do chladničky. Nie naveky, len kým si pripravíme ostatné. Olúpeme jablká a pokrájame na osminky.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednú zabalíme a späť odložíme do chladničky. Prvú polku cesta rozvaľkáme a preložíme do vymasteného, múkou vysypaného plechu. Na cesto uložíme jablká, pekne v radoch na husto. 3 vanilkové pudingy rozmiešame v 3 pohároch mlieka a za stáleho miešania uvaríme puding. Keď začína hustnúť pridáme kryštál cukor, ktorý sa v teplom pudingu rozpustí a neprihorí nám mlieko. Navyše ušetríme umývanie jedného hrnca.

  3. 3

    Uvarený, horúci puding rozotrieme na uložené jablká, vyberieme druhé cesto z chladničky, rozvaľkáme ho a prikryjeme ním puding. Upečieme, po vychladnutí pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Ale môže byť aj poleva,citrónová, čokoládová, nápadom sa medze nekladú.

Diskusia k receptu

frezia68
Pudingové plnky máme radi,vyskúšame-recept ukladám :-))
hanina
Celé detsvo som v jeseni jedla rôzne jablčníky - až som sa stala expertkou na ne. Tieto vyskúšam, niečo iné. Vďaka.
slnieckosom
Moja nebohá pani mama - svokra bola fajn žena, takže verím na pravdivosť i takéhoto názvu :-) Ďakujem ukladám do KK :-)))
abend
Recept vyzerá super, poprosím upresniť tri poháre mlieka, jeden pohár=2dcl alebo 2,5dcl ,aby som to náhodou nepokazila. Vďaka
abend
Sory, ospravedlňujem sa až teraz som si všimla hneď v úvode receptu, že jeden pohár = 2,5dcl
tinca
Áno abendík, pohár= 2,5 dcl. Hneď v úvode som to uviedla, aby nedošlo k omylu či 2.dcl,alebo 2,5 dcl. Vrele doporučujem, je strašne dobrý.Robím aj zapekané palacinky s pudingom a so snehom. Niekedy pridám, ale nestíham. Ahojky.
sracz
Ciao dievčence, žubrienky a čučoriedky okaté! Napriek tomu, že doslova milujem všetky vtipy o svokrách, vyznávam a rešpektujem prirodzený fakt: "Pri pohľade do detského kočíka s usmievavým bábätkom dievčatkom pamätaj, že aj z neho raz bude SVOKRA!"
Ale teraz už vážne, k poháru či k hrnčeku ako ku objemovej miere; ak sa jedná o pomerové množstvo 1:1:1:1:.......:1, je to jedno, ale ak máte dodržať hmotnostné množstvo, tak 1 pohár, hrnček (Cup) je presne 236,582 ml = ~ 2,37 dcl = 8 oz = 16 PL (1 PL = 14,787 ml). Prajem Vám kukulienky žmurkacie veľa zdravia, more šťastia a oceán lásky! Dozdziveňa, Srácz Ferry!
evanaaa
No,pane sraczi,vy ste to ale dôkladne rozanalyzoval.Teraz už tomu rozumieme,ale nejaká tá toílerancia (že je to viac,teda 250 ml) nevadí,že.
gababu1
skusali sme.....je vynikajuci,ale s cestom s mali troska problem...aj ked bolo v chladnicke...nedalo sa vobec vyvalkat....a dat na plech......
tinca
@gababu1 ja som ho robila raz a to dávnejšie,ale nepamätám si, že by som mala nejaké problémy?
jeka
Koláčik je vynikajúci,cesto sa dobre vaľká.Skúste karamelový puding s jablkámi,vanilkový pudink s hruškami,jahodový puding s jahodami.
jafa
v nedelu je na plane uz sa tesim
dorisa
Recept si ukladám, vyzera super, neviem, ako som ho mohla prehliadnut, to zato, @tinca , že nie su fotečky. Ďakujem
alexa61
Komplet postup aj s komentarom je okopirovany z MMB od Adriky
tinca
@alexa61 rcp som pridala,keď som začínala a fotky nevedela vkladať. Ako v úvode píšem mám ho od kamaráta a odkiaľ ho má on?? to neviem. Nakoniec vieš koľko je tu receptov z iných stránok stovky
tinca
@mata3636 nemám dôvod na klamanie.Ja som v tých časoch /5r. dozadu/vôbec nebola taká zbehlá v prezeraní receptov,ale volala som tomu kamarátovi,samozrejme,že si nepamätal odkiaľ ho stiahol, ale priznal to a takto mi ho poslal mailom.Ja ešte mám chrbtovú kosť a ak mám rcp z inej stránky tak to vždy v úvode spomeniem.Tak ma neosočuj, lebo som v tom nevinne.Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia