Bryndzové vyprážané guľky

Miro Kubečka
kuchár a food stylista, 25. marca 2010
Bryndzové vyprážané guľky
Foto: Kubečka & Manina
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
160 g
40 g
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky postrúhame najemno do väčšej misy, pridáme liptovskú bryndzu, múku, vajíčko, parmezán, soľ a korenie a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Z cesta urobíme valec, z ktorého odrežeme kúsky a formujeme guľky. Tie potom obaľujeme v strúhanke a vyprážame v rastlinnom oleji do zlatista. Podávame napríklad s cherry paradajkami alebo hroznom.

  3. 3

    Náš tip: Vyprážané bryndzové guľky sa hodia na párty, kde sa ponúka najmä fingerfood - pochúťky, ktoré sa dajú jesť rukami.

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Jééééj, aj tento určite vyskúšam. Mirík, určite ešte niečo daj je to určite výborné ale to má aj gríf.
1ariana
Keďže mám zajtra meniny a budúci týždeň narodeniny, tak si pridávam do KK a samozrejme prekvapím svojich hostí niečím novým. Ďakujem za výborný tip. :o)
bozulka
Určite budú dobré aj s nejakou studenou omáčkou/dipom/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia