Bryndzové vyprážané guľky
Miro Kubečka
kuchár a food stylista, 25. marca 2010
kuchár a food stylista, 25. marca 2010
Foto: Kubečka & Manina
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky postrúhame najemno do väčšej misy, pridáme liptovskú bryndzu, múku, vajíčko, parmezán, soľ a korenie a vypracujeme cesto.
- 2
Z cesta urobíme valec, z ktorého odrežeme kúsky a formujeme guľky. Tie potom obaľujeme v strúhanke a vyprážame v rastlinnom oleji do zlatista. Podávame napríklad s cherry paradajkami alebo hroznom.
- 3
Náš tip: Vyprážané bryndzové guľky sa hodia na párty, kde sa ponúka najmä fingerfood - pochúťky, ktoré sa dajú jesť rukami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu