Makové guľky

praezision - fotkapraezision, 21. marca 2010

Maškrtenie bez výčitiek svedomia. Recept mi poslal priateľ.

Suroviny

250 g
100 g
100 g
2-3 PL
60-100 g




Postup

  1. 1

    Oriešky nahrubo nasekáme, zmiešame s opláchnutými hrozienkami a na 24 hodín namočíme do vody.

  2. 2

    Vody nedávame veľa, len toľko aby orechy a hrozienka nasiakli.

  3. 3

    Na druhý deň pridáme zomletý mak, med a vypracujeme cesto.Zo zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré obaľujeme v kokosovej múčke.

  4. 4

    Obmena: Orechy môžeme úplne alebo sčasti nahradiť ľanovým semienkom.

Diskusia k receptu

dadabarcelona
aj ja som si ho ulozila,len nemam mlyncek na mak :-(
myslíte ze mozem mak rozmixovat?má niekto skúsenost? :-0
dakujem!
janeh
Pre dadabarcelona: mak meliem na elektrickom mlynčeku na kávu, ktorý používam len na mak. V slovenských obchodoch predávajú aj mletý mak (ale mne sa zdá horký)
babidka
tak na taky recept som cakala ! mas u mna jednicku s hviezdickou ...konecne si zamaskrtim bez vycitiek svedomia .:-D
@dadabarcelona , kludne mak mixuj v normalnom mixeri . ked mi vypovedali vsetky mlynceky na mak tak som to opatrne skusila a slo to . s ponornym mixerom to nejde ale ked to das do toho vysokeho mixera tak ano . ja pridavam este aj trochu krystaloveho cukru aby bolo viacej hmoty , ale ide to aj bez neho .staci pocas mixovania chvilami vypnut stroj a stierkou ten mak premiesat a pripadne odlepit od stien mixera. ked to zacne hustnut tak mak ochutnaj inak nezistis kedy je tak akurat .trva to iba par minut a mas po starosti .
hefi
Robila som makové guľky teraz cez Vekľú noc, ale mala som problém, nechcelo sa mi cesto pojiť, možno nebol med taký aký mal byť, ale poradila som si, nastruhala som tam ešte piškoty a preliala som celu masu rumom. Tak piškoty nabobtnali a už to držalo pekne po kope. Len už neboli veľmi zdravé..., ale veď bola Veľká noc. Mali úspech.
zdenuschka
Tento recept je výborný, ak k nemu nastrúhate biele tofu - stratí sa, čiže naberie chuť ostatných surovín, na chuti to neuberie a hlavne je to zdravšie, než piškóty. Lieskové oriešky sa dajú zameniť s vlašskými.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia