Maškrtenie bez výčitiek svedomia. Recept mi poslal priateľ.
Postup
-
1
Oriešky nahrubo nasekáme, zmiešame s opláchnutými hrozienkami a na 24 hodín namočíme do vody.
- 2
Vody nedávame veľa, len toľko aby orechy a hrozienka nasiakli.
- 3
Na druhý deň pridáme zomletý mak, med a vypracujeme cesto.Zo zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré obaľujeme v kokosovej múčke.
- 4
Obmena: Orechy môžeme úplne alebo sčasti nahradiť ľanovým semienkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
myslíte ze mozem mak rozmixovat?má niekto skúsenost? :-0
dakujem!
@dadabarcelona , kludne mak mixuj v normalnom mixeri . ked mi vypovedali vsetky mlynceky na mak tak som to opatrne skusila a slo to . s ponornym mixerom to nejde ale ked to das do toho vysokeho mixera tak ano . ja pridavam este aj trochu krystaloveho cukru aby bolo viacej hmoty , ale ide to aj bez neho .staci pocas mixovania chvilami vypnut stroj a stierkou ten mak premiesat a pripadne odlepit od stien mixera. ked to zacne hustnut tak mak ochutnaj inak nezistis kedy je tak akurat .trva to iba par minut a mas po starosti .