Foto: martina34
Dnes ma Katka2 nalákala na jej mrkvovo - brokolicové lasagne. Nedalo mi a upravila som ti tento recept na bielkovinové jedlo. Vznikli tieto "lasagne" Zobraziť celý popisDnes ma Katka2 nalákala na jej mrkvovo - brokolicové lasagne. Nedalo mi a upravila som ti tento recept na bielkovinové jedlo. Vznikli tieto "lasagne" s tofu.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Očistíme si mrkvu, nastrúhame ju na jemné rezančeky. Pokrájame si pór na kolieska a brokolicu nasekáme na drobnejšie ružičky. Pekáčik alebo zapekaciu nádobu pomastíme olivovým olejom. Tofu a syr si nakrájame na tenučké plátky.
- 2
Do misy si dáme nastrúhanú mrkvu, pór, pridáme vajíčka, mlieko, soľ, vegetu, muškátový oriešok a čili. Celú zmes riadne premiešame. Do pripravenej zapekacej nádoby na dno poukladáme plátky tofu, na to dáme mrkvovú zmes, brokolicu, prekryjeme plátkami syra a tofu - striedavo. Vrstvu zopakujeme ako predchádzajúcu, kým máme suroviny.
- 3
Takto pripravené dáme piecť na 200 stupňov asi na 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Najlepšia bielkovina je dobre krvavý hovädzí steak :-) Tofu mám rád, ale nie ako náhradu živočíšnej bielkoviny.
Ja viem, od veci poznámky, mám len dobrú náladu, tak komentujem kde príde ;-)