Tofu - zeleninové lasagne

martina34 - fotkamartina34, 22. marca 2010
Tofu - zeleninové lasagne
Foto: martina34

Dnes ma Katka2 nalákala na jej mrkvovo - brokolicové lasagne. Nedalo mi a upravila som ti tento recept na bielkovinové jedlo. Vznikli tieto "lasagne" Zobraziť celý popisDnes ma Katka2 nalákala na jej mrkvovo - brokolicové lasagne. Nedalo mi a upravila som ti tento recept na bielkovinové jedlo. Vznikli tieto "lasagne" s tofu.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
5 väčších ks
1 ks
1 ks
1 dcl
3 ks
15 dkg
2 PL
podľa chuti
štipka
1/2 čl
štipka




Postup

  1. 1

    Očistíme si mrkvu, nastrúhame ju na jemné rezančeky. Pokrájame si pór na kolieska a brokolicu nasekáme na drobnejšie ružičky. Pekáčik alebo zapekaciu nádobu pomastíme olivovým olejom. Tofu a syr si nakrájame na tenučké plátky.

  2. 2

    Do misy si dáme nastrúhanú mrkvu, pór, pridáme vajíčka, mlieko, soľ, vegetu, muškátový oriešok a čili. Celú zmes riadne premiešame. Do pripravenej zapekacej nádoby na dno poukladáme plátky tofu, na to dáme mrkvovú zmes, brokolicu, prekryjeme plátkami syra a tofu - striedavo. Vrstvu zopakujeme ako predchádzajúcu, kým máme suroviny.

  3. 3

    Takto pripravené dáme piecť na 200 stupňov asi na 15 minút.

Diskusia k receptu

jarco
Ak tento recept začne preferovať moja žena, začnem sa stravovať mimo domu... Našťastie sa zatiaľ vieme dohodnúť na kompromisoch :-)

Najlepšia bielkovina je dobre krvavý hovädzí steak :-) Tofu mám rád, ale nie ako náhradu živočíšnej bielkoviny.

Ja viem, od veci poznámky, mám len dobrú náladu, tak komentujem kde príde ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia