Jednoduchý kompótový koláč

abend - bez fotkyabend, 22. marca 2010

Už ste sa pustili do "inventúry" v špajzi? s pribúdajúcimi slnečnými dňami je na to najvyšší čas, možno zistíte, že na policiach je spústa Zobraziť celý popisUž ste sa pustili do "inventúry" v špajzi? s pribúdajúcimi slnečnými dňami je na to najvyšší čas, možno zistíte, že na policiach je spústa kompotov a to je dôvod upiecť osviežujúci ovocný koláč. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, nenáročná na čas a výsledok je super.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300  g
180 g
2 dcl
3 ks
1/2 bal.
7 dcl




Postup

  1. 1

    Do misy dáme múkuv ktorej rozmiešame PRDOPEČ, t. j prášok do pečiva, pridáme cukor, vajcia, olej, kompót so šťavou a dobre premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie vylejeme naň cesto a upečieme v rúre pri teplote 180 asi 30min.

  2. 2

    Ešte teplý koláč potrieme pikantným džemom a posypeme strúhaným kokosom

  3. 3

    Ja som tento koláč robila zo zaváraných čučoriedok, potrela som ho čučoriedkovým lekvárom, posypala kokosom a bol super. Kto má väčšie ovocie treba ho pokrájať na malé kúsky.

Diskusia k receptu

babidka
ten koláč poznám a je naozaj výborný , šťavnatý a zvládne ho aj absolutny začiatočnik .vyskúšala som ho s višňami , slivkami aj hruškami a vždy bol výborný . ak niekto nemá rád kokos tak staci posypať aj grankom .
sovka62
Ja ho robievam s marhuľami, ale nekrájam ich, v kompóte sú dosť mäkké a rozmiešajú sa.
veronika353
Ten koláč dělám jako sovka s meruňkami , jmenuje se to "rychlý meruňkový koláč".Já jsem vloni dost zavařovala, protože se nám urodilo dost meruňek, brosví, jablek, hrušek, malin, švestek a tak mám kompotú ještě dost. Letos to asi omezím. Múj prostřední syn má rád cuketový kompot s ananasem, dokonce si tu cuketu i sám nakrájí.
30tanka
Robila som tento koláč s ringlótovým kompótom a mal obrovský úspech,potrela som ho troškou marhuľového džemu a poliala čokoládou.
zdezda
robevam ho aj s jablkovým kompótom, kedže jabľčka sú mäkké, netreba ich tiež mixovať, či krájať, no skúsila som doň pridať aj nasekané, podrvené, vlaš.orechy a bol ešte suprovejší, mňam
cinkla
Co ? Taky dobry recept a ja som o nom doteraz ani nepocula ? Sice ziadne extra zasoby kompotov nemam, ale nieco sa najde. Hned tento tyzden ho vyskusam. Vdaka za napady.
kabelka
ja som to uz vyskusala,ale bol velmi tuhy a myslim ze ten olej to stiahol dole .nebo. vobec nadychany.neviem kde som urobila chybu.
azza
vyzerá dobre .pokusim sa ho urobiť.
tati2008
Tento kolac sa vola spravne aj ,,cigansky kolac",poleva sa dava cokoladova.A je fakt rychly a vynikajuci.Jara,ahojte




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia