Foto: matus113
Niečo pre tých,ktorí majú radi domácu kuchyňu
6
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Rožky si nakrájame na štvrtiny. Potom si bielka oddelíme od žĺtok a žĺtka dáme do misky s mliekom. Do mlieka pridáme i vanilkový cukor a rozmiešame.
- 2
Pripravenú jánsku misu vymastíme maslom a postupne do nej naukladáme štvrtiny rožkov namočených do mlieka.
- 3
Na prvú vrstvu dáme vymiešaný tvaroh s 1 lyžičkou cukru. Ďalšia vrstva budú postrúhané jabĺčka. Zasypeme kryštálovým cukrom. Zakryjeme vrstvou rožkov namáčaných v mlieku.
- 4
Ako posledná vrstva nám poslúži z bielkov vyšľahaný sneh. Žemľovku zakryjeme a dáme piecť na 170 stupňov na 45 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To len na margo.
Robím to už roky nemala som rožky tak som dala vianočky a mojim dvojčatám to veľmi chutilo .
Sneh tiež nedávam ,
A bielka asi tak 15 minút pred dopečením tam nalievam navrch, vyšlahané, oddychnuté v chladničke.
jenské sklo vymstujem maslom a potom vysypem strúhankou. A nezakrývam to vrchom.......
A rožky používam staršie, ked mám, nebudem kvôli tomu kupovať čerstve rožky.
Ja som skúšala aj žĺtka vymiešať s cukrom a tie naliať na rožky, zľahka spojiť a potom naložiť jednu vrstvu+ovocie( tvaroh), prikryť druhou polovicou a neskôr sneh - ja nemám rada tie vysušené rožky na vrchu. Takto sa mi to viac páčilo, ako len namočiť pečivo do mlieka.
Nepečiem však v jenskej mise, ale v plechu (pekáči), je to skôr hotové a hlavne chrumkavejšie (vrchnú vrstvu vianočky jemne potriem maslom).