Domáca tvarohová žemľovka s jablkami

matus113 - fotkamatus113, 21. marca 2010
Domáca tvarohová žemľovka s jablkami
Foto: matus113

Niečo pre tých,ktorí majú radi domácu kuchyňu

6
porcií
70 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

5-6 ks
200 ml
1 ks
4 ks
1 ks
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rožky si nakrájame na štvrtiny. Potom si bielka oddelíme od žĺtok a žĺtka dáme do misky s mliekom. Do mlieka pridáme i vanilkový cukor a rozmiešame.

  2. 2

    Pripravenú jánsku misu vymastíme maslom a postupne do nej naukladáme štvrtiny rožkov namočených do mlieka.

  3. 3

    Na prvú vrstvu dáme vymiešaný tvaroh s 1 lyžičkou cukru. Ďalšia vrstva budú postrúhané jabĺčka. Zasypeme kryštálovým cukrom. Zakryjeme vrstvou rožkov namáčaných v mlieku.

  4. 4

    Ako posledná vrstva nám poslúži z bielkov vyšľahaný sneh. Žemľovku zakryjeme a dáme piecť na 170 stupňov na 45 minút.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vymazať
Presne takú robím aj ja, len medzi tvaroh a jabká dám ešte jednu vrstvu rožkov. A ešte dám pod sneh kúsky masla. Je to výborný recept, manžel ďakuje, že som si spomenula vďalka tebe.