
Vajíčka v avokáde, ananás v masle a koriandrová omáčka
Moje obľúbené raňajky. Proteín reznutý zdravými tukmi, ktoré dopĺňa ovocná chuť masla a svieži bylinkový...

Rýchle nekysnuté nadýchané langoše
Tieto langoše sú veľmi chutné. Robievam ich občas ako rýchlu náhradu mojich klasických chladničkových langošov....

Bobaľkové repete
Od sviatkov nám ostalo trocha upečených bobaľok, tak som ich dnes spravila namiesto sladkého koláča.

Kefírové šišky bez lepku
Ledva skončili vianočné sviatky, už sú tu Fašiangy a s nimi “šiškové hodovanie”....

Krupicové šúľance s makom
Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a...

Shakshouka so špenátom a s fetou
Shakshouka je pôvodom severoafrický recept, ktorý sa stal svetovým vďaka jeho pôvabnej jednoduchosti. Vhodné aj...

Karí červená šošovica s kokosovým mliekom
Ako prvé si dáme variť ryžu, tak ako sme zvyknutí.

Syrové waffle
V malom hrnci rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajíčka, kefír, soľ a korenie.

Paradajkové cestoviny s vodkou
Jeden z ľahších, ale za to veľmi dobrých receptov, na ktoré netreba veľa vecí a...

Ryžové krokety s mozzarellou
Ryžu uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a následne pridáme 2 žĺtky, na kocky nakrájanú mozzarellu, ...

Zemiakové beľušky z nekysnutého tvarohového cesta
Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, mlieko, soľ, ...

Currywurst na vegánsky spôsob
Jeden z top európskych street foodov. Obľúbený hlavne v neskorších hodinách, ako doprovod k tým...

Špenátová omeleta podľa Mirky Dobiš
Predstavujeme vám ľahkú špenátovú omeletu, ktorú pripravila módna stylistka, blogerka a influencerka Mirka Dobiš.

Chuťovka z cizrny (cícera)
Není to přímo recept, jen takový návod, jak připravit dobrou chuťovku k pohoštění, k večeři. Kdokoliv u mě ochutnal, už ji dělá také....

Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom
Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....

Cibuľové bhaji s mangom
Veľmi zaujímavý snack, snáď až neuveriteľná kombinácia cibule a manga, spolu s pestrou paletou indických...

Freekeh so zeleninou
Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“...

Nátierka Budapešť
V jednej časti seriálu mjr. Zemana sa spomínala nátierka Budapešť. Tak som pozrel do múdrych...

Quesadilla s manchego syrom
Quesadilla je typický mexický pokrm založený na kukuričnej placke tortille....

Kimči
Kimči si pripravujeme doma už dávnejšie. Príprava nie je náročná a výsledok stojí za to....

Hubové teriyaki
Dymom bozkané grilované huby, kombinácia teriyaki, medu, zázvoru a cesnaku, dozdobené sezamom a...

Pečená maslová tekvica na sladko
Tekvicu najprv umyjeme, vyberieme semiačka, rozkrájame na mesiačiky, ktoré rozložíme na plech s papierom...

Zeleninové casserole
Pôvodne sa tento recept mal volať cviklový bourguignon, ale došlo mi, že nemám červené víno lebo už zmizlo v tele...

Iskender z baklažánu
Iskender je jeden z mnohých spôsobov ako podávať kebab. Túto vegetariánsku verziu s baklažánom som objavil...

Krémové cestoviny s hubami
Ahojte, v tomto recepte sa fenikel môže nahradiť stonkou zeleru....