Raňajkové mandľovo-mrkvové misky bez lepku
Foto: novalim
Máte radi teplé a sladké raňajky, ale chceli by ste niečo zdravšie? Máme pre vás dobrý tip. Skúste si pripraviť tieto raňajkové
misky Zobraziť celý popisMáte radi teplé a sladké raňajky, ale chceli by ste niečo zdravšie? Máme pre vás dobrý tip. Skúste si pripraviť tieto raňajkové
misky v našej bezlepkovej verzii. Mandle a vajíčka im dodajú sýtosť a mrkva potrebné vitamíny. Osladiť si ich môžete ako my,
napríklad medom alebo aj iným zdravším sladidlom. Prevoňané sú škoricou, tak neváhajte a naštartujte váš nový deň plný
energie a dobrej nálady.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
50 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová) |
|
50 g mleté (alebo mandľová múka) |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 PL hustejší |
|
3 ks |
|
1 PL tekutý |
|
3 PL (bez vône alebo maslo ghí) |
|
4 ks menšia |
|
Na omáčku: | |
250 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Vo väčšej miske zmiešame bezlepkovú a mandľovú múku, kypriaci prášok a mletú škoricu. V inej miske vyšľaháme metličkou vajíčka spolu s jogurtom, olejom a medom. Vlejeme do suchej zmesi a spolu dobre premiešame. Nakoniec primiešame očistenú a na drobno nastrúhanú mrkvu.
- 2
Do dvoch malých zapekacích misiek s priemerom asi 8 cm rozdelíme pripravené cesto. Povrch uhladíme. Uložíme na plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút. Na záver pečenia urobíme test špajľou - ak vyjde suchá, cesto je upečené.
- 3
Čučoriedky umyjeme, vložíme do menšieho hrnca a podlejeme trochou vody. Privedieme k varu, stiahneme teplotu a povaríme do zmäknutia asi 3 minúty.
- 4
Hotové misky posypeme mandľovými lupienkami a prelejeme čučoriedkovou omáčkou.
Tiež mrkvový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu