Mrkvový koláč
Mrkvový koláč

Raňajkové mandľovo-mrkvové misky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 12. apríla 2023. Komerčný recept.
Raňajkové mandľovo-mrkvové misky bez lepku
Foto: novalim

Máte radi teplé a sladké raňajky, ale chceli by ste niečo zdravšie? Máme pre vás dobrý tip. Skúste si pripraviť tieto raňajkové misky Zobraziť celý popisMáte radi teplé a sladké raňajky, ale chceli by ste niečo zdravšie? Máme pre vás dobrý tip. Skúste si pripraviť tieto raňajkové misky v našej bezlepkovej verzii. Mandle a vajíčka im dodajú sýtosť a mrkva potrebné vitamíny. Osladiť si ich môžete ako my, napríklad medom alebo aj iným zdravším sladidlom. Prevoňané sú škoricou, tak neváhajte a naštartujte váš nový deň plný energie a dobrej nálady.
Zdroj: www.novalim.sk

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová)
50 g mleté (alebo mandľová múka)
1/2 ČL
1/2 ČL
1 PL hustejší
3 ks
1 PL tekutý
3 PL (bez vône alebo maslo ghí)
4 ks menšia
Na omáčku:
250 g (čerstvé alebo mrazené)
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Vo väčšej miske zmiešame bezlepkovú a mandľovú múku, kypriaci prášok a mletú škoricu. V inej miske vyšľaháme metličkou vajíčka spolu s jogurtom, olejom a medom. Vlejeme do suchej zmesi a spolu dobre premiešame. Nakoniec primiešame očistenú a na drobno nastrúhanú mrkvu.

  2. 2

    Do dvoch malých zapekacích misiek s priemerom asi 8 cm rozdelíme pripravené cesto. Povrch uhladíme. Uložíme na plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút. Na záver pečenia urobíme test špajľou - ak vyjde suchá, cesto je upečené.

  3. 3

    Čučoriedky umyjeme, vložíme do menšieho hrnca a podlejeme trochou vody. Privedieme k varu, stiahneme teplotu a povaríme do zmäknutia asi 3 minúty.

  4. 4

    Hotové misky posypeme mandľovými lupienkami a prelejeme čučoriedkovou omáčkou.

Diskusia k receptu