Fajnová kôprová polievka v zdravšom prevedení
Chuťovo lahodná kôprová polievočka bez zahustenia múkou aj bez mliečnych produktov. Jeden z tých receptov, pri ktorých príprave presne neviem, aký bude výsledný Zobraziť celý popisChuťovo lahodná kôprová polievočka bez zahustenia múkou aj bez mliečnych produktov. Jeden z tých receptov, pri ktorých príprave presne neviem, aký bude výsledný produkt, pretože varím tak nejako intuitívne - potrebovala som minúť špargľu a stonkový zeler, z tohto varenia nakoniec vznikla táto chutná kôprová polievka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 l teplý |
|
| 8-10 stoniek |
|
| 4-6 ks |
|
| 1-2 ks |
|
| 40-50 g |
|
| 2-3 ks |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti (alebo čierne) |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti (čerstvý alebo mrazený) |
|
Postup
-
1
Vývar zohrejeme. Stonkový zeler umyjeme, spodnú časť odkrojíme a pokrájame na malé kúsky. Špargľu umyjeme, spodnú drevnatú časť a hlavičky odkrojíme, zvyšok pokrájame na drobné kúsky. Šalotku očistíme a pokrájame na jemno. Zemiaky očistíme a pokrájame na menšie kúsky.
- 2
Do hrnca dáme rozpustiť maslo, pridáme pokrájanú šalotku, stonkový zeler a špargľu, premiešame a na slabom ohni prikryté dusíme 10 minút (zelenina nesmie zhnednúť).
- 3
Po desiatich minútach pridáme pokrájané zemiaky, zalejeme vývarom, premiešame a necháme variť cca 15-20 minút - zelenina aj zemiaky musia byť mäkké.
- 4
Polievku rozmixujeme a prepasírujeme. Ochutíme soľou, korením, octom a pridáme posekaný kôpor. Premiešame, necháme minútku prebublať a podávame teplé. Ja som podávala s plátkom nasucho opečenej sušenej šunky, vareným vajíčkom a uvarenými špargľovými hlavičkami. Dobrú chuť.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu