Kôprová polievka
Kôprová polievka

Fajnová kôprová polievka v zdravšom prevedení

siuuu - fotkasiuuu, 17. apríla 2023
Fajnová kôprová polievka v zdravšom prevedení
Foto: siuuu

Chuťovo lahodná kôprová polievočka bez zahustenia múkou aj bez mliečnych produktov. Jeden z tých receptov, pri ktorých príprave presne neviem, aký bude výsledný Zobraziť celý popisChuťovo lahodná kôprová polievočka bez zahustenia múkou aj bez mliečnych produktov. Jeden z tých receptov, pri ktorých príprave presne neviem, aký bude výsledný produkt, pretože varím tak nejako intuitívne - potrebovala som minúť špargľu a stonkový zeler, z tohto varenia nakoniec vznikla táto chutná kôprová polievka.

3-4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l teplý
8-10 stoniek
4-6 ks
1-2 ks
40-50 g
2-3 ks
podľa chuti
podľa chuti (alebo čierne)
podľa chuti
podľa chuti (čerstvý alebo mrazený)




Postup

  1. 1

    Vývar zohrejeme. Stonkový zeler umyjeme, spodnú časť odkrojíme a pokrájame na malé kúsky. Špargľu umyjeme, spodnú drevnatú časť a hlavičky odkrojíme, zvyšok pokrájame na drobné kúsky. Šalotku očistíme a pokrájame na jemno. Zemiaky očistíme a pokrájame na menšie kúsky.

  2. 2

    Do hrnca dáme rozpustiť maslo, pridáme pokrájanú šalotku, stonkový zeler a špargľu, premiešame a na slabom ohni prikryté dusíme 10 minút (zelenina nesmie zhnednúť).

  3. 3

    Po desiatich minútach pridáme pokrájané zemiaky, zalejeme vývarom, premiešame a necháme variť cca 15-20 minút - zelenina aj zemiaky musia byť mäkké.

  4. 4

    Polievku rozmixujeme a prepasírujeme. Ochutíme soľou, korením, octom a pridáme posekaný kôpor. Premiešame, necháme minútku prebublať a podávame teplé. Ja som podávala s plátkom nasucho opečenej sušenej šunky, vareným vajíčkom a uvarenými špargľovými hlavičkami. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kucharka
Výbornú polievku si navarila. Aj ja robievam koprovku, a máme ju veľmi radi, ale tá tvoja je ako na výstavu …. Ako vždy, radosť pozerať a škoda zjesť :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia