
Krupicové šúľance s makom
Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a...

Shakshouka so špenátom a s fetou
Shakshouka je pôvodom severoafrický recept, ktorý sa stal svetovým vďaka jeho pôvabnej jednoduchosti. Vhodné aj...

Karí červená šošovica s kokosovým mliekom
Ako prvé si dáme variť ryžu, tak ako sme zvyknutí.

Syrové waffle
V malom hrnci rozpustíme maslo a pridáme k nemu vajíčka, kefír, soľ a korenie.

Paradajkové cestoviny s vodkou
Jeden z ľahších, ale za to veľmi dobrých receptov, na ktoré netreba veľa vecí a...

Ryžové krokety s mozzarellou
Ryžu uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a následne pridáme 2 žĺtky, na kocky nakrájanú mozzarellu, ...

Zemiakové beľušky z nekysnutého tvarohového cesta
Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, mlieko, soľ, ...

Currywurst na vegánsky spôsob
Jeden z top európskych street foodov. Obľúbený hlavne v neskorších hodinách, ako doprovod k tým...

Špenátová omeleta podľa Mirky Dobiš
Predstavujeme vám ľahkú špenátovú omeletu, ktorú pripravila módna stylistka, blogerka a influencerka Mirka Dobiš.

Chuťovka z cizrny (cícera)
Není to přímo recept, jen takový návod, jak připravit dobrou chuťovku k pohoštění, k večeři. Kdokoliv u mě ochutnal, už ji dělá také....

Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom
Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....

Cibuľové bhaji s mangom
Veľmi zaujímavý snack, snáď až neuveriteľná kombinácia cibule a manga, spolu s pestrou paletou indických...

Freekeh so zeleninou
Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“...

Nátierka Budapešť
V jednej časti seriálu mjr. Zemana sa spomínala nátierka Budapešť. Tak som pozrel do múdrych...

Quesadilla s manchego syrom
Quesadilla je typický mexický pokrm založený na kukuričnej placke tortille....

Kimči
Kimči si pripravujeme doma už dávnejšie. Príprava nie je náročná a výsledok stojí za to....

Hubové teriyaki
Dymom bozkané grilované huby, kombinácia teriyaki, medu, zázvoru a cesnaku, dozdobené sezamom a...

Pečená maslová tekvica na sladko
Tekvicu najprv umyjeme, vyberieme semiačka, rozkrájame na mesiačiky, ktoré rozložíme na plech s papierom...

Zeleninové casserole
Pôvodne sa tento recept mal volať cviklový bourguignon, ale došlo mi, že nemám červené víno lebo už zmizlo v tele...

Iskender z baklažánu
Iskender je jeden z mnohých spôsobov ako podávať kebab. Túto vegetariánsku verziu s baklažánom som objavil...

Krémové cestoviny s hubami
Ahojte, v tomto recepte sa fenikel môže nahradiť stonkou zeleru....

Papa a la Huancaína
Peruánska špecialita, ktorej krása doslova spočíva v jej jednoduchosti. Výborná ako príloha, aj ako...

Šošovicové lasagne
Recept je od @deliciouslyella a moje úplne prvé lasagne, tak kritici prosím berte to do úvahy....

Bezlepkové tvarohové pagáčiky bez kysnutia
K posedeniu s rodinou či priateľmi sa vždy hodí nejaké občerstvenie. A ak nemáte čas na dlhé prípravy, vyskúšajte náš rýchly recept na tvarohové pagáčiky bez lepku....

Moje zemiakové lokše
Niet nad domáce zemiakové lokše, každý ich u nás doslova miluje. Takto ich pripravujeme už...