Zemiakové placky
Zemiakové placky

Zemiakové placky

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 26. júna 2023
Zemiakové placky
Foto: Shutterstock

Chrumkavé domáce zemiakové placky úžasne chutia samotné, ale hodia sa aj ako príloha k gulášu, k šalátu alebo čatní.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 ml (12 %)
100 g
2 ks
1 strúčik
 (na vyprážanie)
Na ozdobenie:
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Na prípravu placiek sa hodia zemiaky varného typu B, majú mierne múčnatú dužinu a dobre sa strúhajú. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na väčších očkách strúhadla. Osolíme, necháme pár minút postáť a vyžmýkame rukou.

  2. 2

    Nastrúhané vyžmýkané zemiaky preložíme do misy, prilejeme vlažnú smotanu, pridáme vajcia, pretlačený strúčik cesnaku a múku. Dochutíme mletým čiernym korením. Premiešame.

  3. 3

    Na panvici vymastenej olejom opekáme placky na miernom ohni z oboch strán do zlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia