Zemiakové placky
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 26. júna 2023
mesačník Varecha, 26. júna 2023

Foto: Shutterstock
Chrumkavé domáce zemiakové placky úžasne chutia samotné, ale hodia sa aj ako príloha k gulášu, k šalátu alebo čatní.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na prípravu placiek sa hodia zemiaky varného typu B, majú mierne múčnatú dužinu a dobre sa strúhajú. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na väčších očkách strúhadla. Osolíme, necháme pár minút postáť a vyžmýkame rukou.
- 2
Nastrúhané vyžmýkané zemiaky preložíme do misy, prilejeme vlažnú smotanu, pridáme vajcia, pretlačený strúčik cesnaku a múku. Dochutíme mletým čiernym korením. Premiešame.
- 3
Na panvici vymastenej olejom opekáme placky na miernom ohni z oboch strán do zlatista.
Tiež zemiakové placky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu