Jednoduchá pražená ryža s brokolicou, vajíčkom a cesnakom
	                                    Jednoduchá pražená ryža s brokolicou, vajíčkom a cesnakom je chutné jedlo bez mäsa, ktoré si pripravíte pomerne rýchlo.  
Recept je ideálnou voľbou, ak Zobraziť celý popisJednoduchá pražená ryža s brokolicou, vajíčkom a cesnakom je chutné jedlo bez mäsa, ktoré si pripravíte pomerne rýchlo.  
Recept je ideálnou voľbou, ak potrebujete spotrebovať už uvarenú jazmínovú ryžu z predchádzajúcich dní.					                                
					                                
Zdroj: Fitrecepty	                                
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Ak nemáme uvarenú ryžu z predošlého dňa, uvaríme si čerstvú. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody. 
- 2
Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút). Potom ryžu necháme vychladnúť na izbovú teplotu, aby sa nám v závere nelepila. 
- 3
Vo woku alebo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. 
- 4
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, natenko nakrájanú mrkvu, hrášok, umytú a nadrobno nasekanú brokolicu, sójovú omáčku a korenie. 
- 5
Zeleninovú zmes restujeme na silnejšom plameni približne 5 minút. Ak sa pripaľuje k panvici, môžeme ju podliať trochou vody. 
- 6
Potom k zelenine pridáme dve vajíčka a zmes minútu miešame. 
- 7
Potom k zelenine pridáme vychladenú ryžu a miešame približne 2 minúty, aby sa všetky chute prepojili. 
- 8
Na záver pridáme nakrájaný pór a jedlo servírujeme teplé. Tiež pražená ryža:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu