prazdny

Pečená zelenina

Bezmäsité jedlá

Tip na prílohu k mäsu alebo rýchlu večeru.

prazdny

Chia puding z kokosového mlieka

Dezerty

Chia semienka sú zdravé, ľahko stráviteľné a univerzálne na použitie. Pred konzumáciou ich môžete namočiť,...

prazdny

Zákusok s Tatranským čajom

Dezerty

Ak sa vam zvyšia perníčky (napr. z Vianoc) alebo piškóty a vôbec nevadí ak by boli...

prazdny

Bezlepkové cookies

Dezerty

Zdravšia verzia cookies :-)

prazdny

Sumček africký so zeleninou na ázijský spôsob

Hlavné jedlá

Kedže mám rád ázijské jedlá, tak mi napadlo, že by som mohol afrického sumčeka spraviť...

prazdny

Bravčové stehno s ríbezľami

Bravčové mäso

Ja som recept pripravovala z bravčového, ale určite ho môžete povýšiť ak si ho pripravíte z...

prazdny

Sladkokyslá hubovica s pošírovaným vajíčkom

Bezmäsité jedlá

Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme, pridáme huby a vydusíme ich. Osolíme, pridáme...

prazdny

Zdravšie tekvicové halušky s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Halušky, ktoré sú trošku zdravšie. Dnes varí výživová poradkyňa Mirka Luberdová.

prazdny

Košíčky so špenátom a s marinovaným tofu

Bezmäsité jedlá

Najemno nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, pridáme špenát, soľ a podusíme domäkka.

prazdny

Krém z pečených zemiakov a húb

Večera

Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme...

prazdny

Jednoduchý cheesecake bez lepku s citrónom

Dezerty

Nájde sa medzi nami niekto, kto ešte neochutnal cheesecake? Asi nie, však? Cheesecake sa teší...

prazdny

Údené tofu na fazuľkách s hnedou ryžou

Bezmäsité jedlá

Hrnček ryže zalejeme dvoma hrnčekmi vody, osolíme a varíme na miernom plameni 10 - 15 minút,...

prazdny

Batatová krémová polievka

Bezmäsité jedlá

Krémová polievka z batátov, sladkých zemiakov oranžovej farby, ktoré obsahujú veľa zdraviu prospešných látok...

prazdny

Izidor roláda

Dezerty

Obľúbený Izidor vo forme rolády.

prazdny

Rýchle cestoviny

Cestoviny

Určite to poznáte, keď potrebujete pripraviť rýchly obed alebo večeru a v chladničke máte len základné...

prazdny

Marinované kuracie prsia s basmati ryžou s restovanou mrkvou

Kuracie mäso

Kuracie prsia umyjeme očistíme, nakrájame na rezne. Marinádu spravíme zmiešaním vajíčka, Solamylu, sójovej omáčky...

prazdny

Zapečená brokolica s vajcom

Hlavné jedlá

Keďže mám veľmi rada zeleninu, hľadala som niečo chutné na večeru. Na internete bol recept...

prazdny

Rožky z kyslej smotany a jogurtu

Bezmäsité jedlá

Dnes som upiekla výborne rožky, ktoré potešili celú rodinu.

prazdny

Moja rajčinová polievka

Bezmäsité jedlá

Paradajka je hlavným zdrojom lykopénu – prírodného karotenoidu (červeného farbiva) a antioxidantu, ktorý chráni organizmus pred...

prazdny

Špenátové krémové rizoto so pstruhom dúhovým

Večera

Ryža Arborio je dobrým zdrojom zložených sacharidov, čiže telu dodá dostatok energie. Keďže má nízky...

prazdny

Grilované cukety s Tofu chilli

Bezmäsité jedlá

Menšie cukety dôkladne umyjeme a škrabkou pozdĺžne urobíme tenké plátky. Grilovaciu panvicu zľahka potrieme olejom...

prazdny

Çemen/Čemen

Nátierky

Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Ale použiť ju môžete aj na...

prazdny

Domáca pizza

Hlavné jedlá

Viem, že tu je už veľa receptov na pizzu. Ja som robila už tiež viac...

prazdny

Kakaové wafle s čučoriedkami

Dezerty

Wafle sa dajú robiť na veľa spôsobov. Tentokrát prinášam recept na tie kakakové. Najbližšie plánujem...

prazdny

Treska na fenikli a fazuli

Hlavné jedlá

Všeobecne by sme mali jesť viac ryby. Tento recept vám ukáže, že sa dá uvariť...

prazdny

Tvarohové rožteky

Koláče

Jemné mäkučké.

prazdny

Zdravá brokolicová polievka bez smotany

Bezmäsité jedlá

Ako prvé si nachystáme suroviny: umyjeme brokolicu a mladú cibuľku. Očistíme mrkvu, zemiaky a...

prazdny

Špenátová polievka s Tofu bazalka

Bezmäsité jedlá

Na rozpustenom masle opražíme najemno posekanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak, ...

prazdny

Baklažánový krém so špenátovou roládou

Bezmäsité jedlá

Slovenskú gastronómiu si bez polievok neviem ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú a svojou rôznorodou farbou potešia aj oči....