Krkovička so šampiňónmi a s cibuľou
Suroviny
700 g |
|
2 ks |
|
200 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
200 ml |
|
250 ml |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a pomúčime.
- 2
Očistenú cibuľu a šampiňóny nakrájame na plátky.
- 3
Na panvici zohrejeme masť a opečieme mäso s každej strany. Vyberieme, pridáme trochu oleja a na výpeku opečieme cibuľu so šampiňónmi.
- 4
Keď cibuľa a šampiňóny zmäknú, zmes podlejeme červeným vínom, pridáme aj vývar a rajčinový pretlak. Do panvice vrátime mäso a chvíľu podusíme.
- 5
Podával som s opečenymi zemiakmi, ktoré v šupke poprepichujem vidličkou z každej strany a dám na 2 minúty do mikrovlnky. Potom nakrájam na plátky a opečiem na masle osolené a posypané tymianom.
Tiež bravčová krkovička:
Ďalšie recepty:
- 2
umyte zemiaky v supke poprepichujem vidlickou a dam do mikrovlnky na 2 minuty.potom ich pretocim a dalsie 2 minuty....