Dusená bravčová krkovička
Dusená bravčová krkovička

Krkovička so šampiňónmi a s cibuľou

ferno - fotkaferno, 17. mája 2020
Krkovička so šampiňónmi a s cibuľou
Foto: ferno

Suroviny

700 g
2 ks
200 g
2 ks
200 ml
250 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a pomúčime.

  2. 2

    Očistenú cibuľu a šampiňóny nakrájame na plátky.

  3. 3

    Na panvici zohrejeme masť a opečieme mäso s každej strany. Vyberieme, pridáme trochu oleja a na výpeku opečieme cibuľu so šampiňónmi.

  4. 4

    Keď cibuľa a šampiňóny zmäknú, zmes podlejeme červeným vínom, pridáme aj vývar a rajčinový pretlak. Do panvice vrátime mäso a chvíľu podusíme.

  5. 5

    Podával som s opečenymi zemiakmi, ktoré v šupke poprepichujem vidličkou z každej strany a dám na 2 minúty do mikrovlnky. Potom nakrájam na plátky a opečiem na masle osolené a posypané tymianom.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
k zemiakom.
umyte zemiaky v supke poprepichujem vidlickou a dam do mikrovlnky na 2 minuty.potom ich pretocim a dalsie 2 minuty....
1x arles