
Foto: Niika
16
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180/150 °C
na 180/150 °C
Suroviny
Korpus: | |
450 g |
|
120 g |
|
Krém: | |
880 g (4 bal.) |
|
250 g |
|
1/2 KL |
|
180 g |
|
1/2 KL |
|
25 g |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Korpus: Sušienky rozmixujeme s maslom. Hmotu natlačíme na dno okrúhlej formy (priemer 23 cm) vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Necháme vychladnúť.
-
2
Krém: Všetky suroviny na krém spolu vyšľaháme a nanesieme na vychladnutý predpečený korpus.
-
3
Formou jemne zatrasieme, tým odstránime malé bublinky, ktoré sa vytvorili v kréme. Inak by cheesecake pri pečení mohol prasknúť.
-
4
Pečieme na 180 °C 10 minút, potom teplotu znížime na 150 °C a pečieme ďalších 50 minút. Pri upečení by sa mal stred cheesecaku triasť ako želatína.
Diskusia k receptu