Cheesecake
Cheesecake

Cheesecake fotorecept

niika - fotkaniika, 14. mája 2020
Cheesecake (fotorecept)
Foto: Niika
16
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180/150 °C

Suroviny

Korpus:
450 g
120 g
Krém:
880 g (4 bal.)
250 g
1/2 KL
180 g
1/2 KL
25 g
3 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Sušienky rozmixujeme s maslom. Hmotu natlačíme na dno okrúhlej formy (priemer 23 cm) vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Necháme vychladnúť.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krém: Všetky suroviny na krém spolu vyšľaháme a nanesieme na vychladnutý predpečený korpus.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formou jemne zatrasieme, tým odstránime malé bublinky, ktoré sa vytvorili v kréme. Inak by cheesecake pri pečení mohol prasknúť.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 180 °C 10 minút, potom teplotu znížime na 150 °C a pečieme ďalších 50 minút. Pri upečení by sa mal stred cheesecaku triasť ako želatína.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

evanaaa
No, nevypadá to zle:), ten krém bude dobrý, aj bez použitia želatíny...ale asi si robila dvojnásobnú dávku, lebo vidím 4 žĺtka a v postupe sú len dve.....
niika
Akú želatínu? žiadna predsa v recepte nie je.Recept a množstvo ingrediencii je presný, vajíčka som použila 3 cele +2zltka ....foto vznikla počas mixovania surovín..@evanaaa (14.5.2020 18:09)

haji
Krásné foto i recept, jsi šikulka! Testovací vzoreček by mi ulahodil.
1x niika
evanaaa
@niika , zrejme si ma nepochopila, ja som práveže tým pochválila ten výrobok, že je dobrý krém a trasie sa (ako píšeš ty), a netreba ani želatínu dať, ako sa to v takýchto prípadoch niekedy robí.....
1x niika
evanaaa
A s tými vajíčkami (žĺtkami) som sa asi sekla....neviem, prečo?
1x niika
janko56
Mne sa recept nepozdáva. Nechápem potrebu predpiecť korpus (myslím, že to vôbec nie je potrebné). A taktiež v recepte sa objavujú 2 neidentifikovateľné žltka.
niika
Pri pečených cheescakou sa korpus predlekárskej úplne bežne, ak si nikdy nerobili cheescake kľudne skúste aj v iných receptoch to tak je ,neidentifikovateľné 2 zltka a cele 3 vajíčka sú v ingredienciach z ktorého vznikne neidentifikovatelna hmota ktorá sa pečie v rúre (cheescake) @janko56 (23.5.2020 09:36)