Kysnutý trojfarebný koláč
Foto: Kukurica
Recept som dostala od známej, ktorá kváskuje. Na kváskovanie nemám dosť času, tak som si recept upravila. Nám veľmi chutil aj s droždím :-)
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 kocka |
|
500 g |
|
250 ml |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
6 g |
|
60 g |
|
1 bal. |
|
Kakaová časť: | |
20 g |
|
1 ČL |
|
trochu (aby sa dala urobiť kašička) |
|
Kávová časť: | |
20 g (instantný kávovinový nápoj) |
|
1 ČL |
|
trochu (aby sa dala urobiť kašička) |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Vlažné mlieko, troška cukru a droždie zmiešame a necháme vzísť kvások.
- 2
Zvyšné suroviny dáme do misy, pridáme kvások a vymiesime vláčne nelepivé cesto. Ak treba, pridáme ešte trochu mlieka.
- 3
Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvú časť necháme svetlú. Do druhej časti cesta zapracujeme kašičku pripravenú zmiešaním kakaa, medu a trošky mlieka. Do tretej časti cesta zapracujeme kašičku z Cara, medu a trošky mlieka. Všetky 3 bochníky zakryjeme a necháme nakysnúť.
- 4
Všetky 3 časti rozvaľkáme na pláty s hrúbkou asi 3 mm a poukladáme ich na seba. Opäť rozvaľkáme asi na hrúbku 5 mm a zrolujeme do rolády. Roládu nakrájame na 1,5 cm kolieska, ktoré ukladáme tesne k sebe (viď titulný obr. ) na papierom vyložený plech. Necháme nakysnúť, potom potrieme rozmiešaným žĺtkom. Pečieme pri teplote 170 °C cca 35 minút.
- 5
Koláč som krájala šikmo. Výborné je k nemu mlieko či kakao.
Tiež kysnutý koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem :-)
Ďakujem :-)
Ďakujem :-)
Nám kúsok ostal na druhý deň a bol dobrý :-)