Gaštanová roláda
Gaštanová roláda

Snehová gaštanová roláda

liadelioutes - fotkaliadelioutes, 17. mája 2020

Výborná snehovo-gaštanová roláda bez múky.

15-25 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
200 g
1 ČL
1 ČL
Plnka:
320 g
5-6 PL
50 ml
Šľahačka:
400 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky šľaháme, kým sa zafarbia do biela. Postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa rozpustia všetky kryštáliky. Pridáme ocot a škrob a na nízkych otáčkach zašľaháme.

  2. 2

    Bielkové cesto nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 25 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.

  3. 3

    Zatiaľ si pripravíme plnku. Gaštanové pyré, smotanu a rum vymiešame do krémova.

  4. 4

    Zvlášť vyšľaháme smotanu.

  5. 5

    Pripravíme si papier na pečenie, ktorý vysypeme práškovým cukrom. Keď je bielkové cesto hotové, ešte za tepla ho prevrátime na papier a strhneme pôvodný papier, na ktorom sa cesto pieklo.

  6. 6

    Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na cesto, 5 cm od okraja necháme cesto voľné. Gaštanovú plnku po lyžičkách navrstvíme na šľahačku. Naplnené zrolujeme a roládu dáme na cca 2 hodiny do chladničky.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
A nebolo by lepšie dať najskôr gaštanovú plnku (lepšie by sa rozotierala) a potom dať šľahačku? Či je dôležité najskôr šľahačku?Ďakujem za odpoveď.