Jednoduché francúzske makrónky

svedka - fotkasvedka, 13. mája 2020
Jednoduché francúzske makrónky
Foto: svedka
90 minút
príprava
16 minút
na 140 °C

Suroviny

3 ks
30 g
210 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky si necháme na linke cez noc odstáť. Potom ich vyšľaháme, pridávame po troškách kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Ak chceme, pridáme pár kvapiek gélovej farby.

  2. 2

    Mandľovú múku zmiešame s práškovým cukrom a preosejeme. Na makrónky použijeme preosiatu zmes.

  3. 3

    Sypkú zmes po častiach zamiešame do snehu ručne stierkou, pomaly podoberáme a opakujeme dovtedy, kým sa cesto leje pomaly ako láva a vytvára akoby stuhu.

  4. 4

    Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s väčšou okrúhlou špičkou. Na plech s papierom na pečenie vytlačíme kolieska cesta, ktoré si môžeme predkresliť, alebo použijeme formu na to určenú. Nestriekame ich ako pusinky so špičkou hore, ale špičku zahnemene doboku. Plechom s makrónkami silno párkrát buchneme, aby cesto bolo bez bubliniek.

  5. 5

    Makrónky necháme asi hodinu zaschnúť pri izbovej teplote - aby sa pri skúške dotykom prsta nič neodtlačilo na prst. Potom makrónky pečieme 16 minút v rúre vyhriatej na 140 °C na najspodnejšej mriežke.

  6. 6

    Upečené necháme vychladnúť a plníme podľa chuti čokoládovou ganache, maslovým alebo ovocným krémom (nie šľahačkovým ani mliečnym...)

Recept je zaradený do kategórií:
Francúzska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu