Foto: svedka
príprava
na 140 °C
Postup
-
1
Bielky si necháme na linke cez noc odstáť. Potom ich vyšľaháme, pridávame po troškách kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Ak chceme, pridáme pár kvapiek gélovej farby.
- 2
Mandľovú múku zmiešame s práškovým cukrom a preosejeme. Na makrónky použijeme preosiatu zmes.
- 3
Sypkú zmes po častiach zamiešame do snehu ručne stierkou, pomaly podoberáme a opakujeme dovtedy, kým sa cesto leje pomaly ako láva a vytvára akoby stuhu.
- 4
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s väčšou okrúhlou špičkou. Na plech s papierom na pečenie vytlačíme kolieska cesta, ktoré si môžeme predkresliť, alebo použijeme formu na to určenú. Nestriekame ich ako pusinky so špičkou hore, ale špičku zahnemene doboku. Plechom s makrónkami silno párkrát buchneme, aby cesto bolo bez bubliniek.
- 5
Makrónky necháme asi hodinu zaschnúť pri izbovej teplote - aby sa pri skúške dotykom prsta nič neodtlačilo na prst. Potom makrónky pečieme 16 minút v rúre vyhriatej na 140 °C na najspodnejšej mriežke.
- 6
Upečené necháme vychladnúť a plníme podľa chuti čokoládovou ganache, maslovým alebo ovocným krémom (nie šľahačkovým ani mliečnym...)
Tiež makrónky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Svajciarsko zdravi Svedsko!
Ja som kupila aj v DM v Senici.
Ďakujem
Radšej sa trošku"spotit" pri zložitejšom čo ozaj stojí za to...