Jednoduché francúzske makrónky

svedka - fotkasvedka, 13. mája 2020
Jednoduché francúzske makrónky
Foto: svedka
90 minút
príprava
16 minút
na 140 °C

Suroviny

3 ks
30 g
210 g
150 g




Postup

  1. 1

    Bielky si necháme na linke cez noc odstáť. Potom ich vyšľaháme, pridávame po troškách kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Ak chceme, pridáme pár kvapiek gélovej farby.

  2. 2

    Mandľovú múku zmiešame s práškovým cukrom a preosejeme. Na makrónky použijeme preosiatu zmes.

  3. 3

    Sypkú zmes po častiach zamiešame do snehu ručne stierkou, pomaly podoberáme a opakujeme dovtedy, kým sa cesto leje pomaly ako láva a vytvára akoby stuhu.

  4. 4

    Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s väčšou okrúhlou špičkou. Na plech s papierom na pečenie vytlačíme kolieska cesta, ktoré si môžeme predkresliť, alebo použijeme formu na to určenú. Nestriekame ich ako pusinky so špičkou hore, ale špičku zahnemene doboku. Plechom s makrónkami silno párkrát buchneme, aby cesto bolo bez bubliniek.

  5. 5

    Makrónky necháme asi hodinu zaschnúť pri izbovej teplote - aby sa pri skúške dotykom prsta nič neodtlačilo na prst. Potom makrónky pečieme 16 minút v rúre vyhriatej na 140 °C na najspodnejšej mriežke.

  6. 6

    Upečené necháme vychladnúť a plníme podľa chuti čokoládovou ganache, maslovým alebo ovocným krémom (nie šľahačkovým ani mliečnym...)

Diskusia k receptu

zolik
Krasne nazdobene, fotka ako z casopisu. Recept sa lahko cita, len z vlastnej skusenosti viem, ze az take lahke upiect uhladne makronky to teda nie je.
Svajciarsko zdravi Svedsko!
svedka
Ďakujem :) áno stalo má to viac pokusov ,tento recept jediný sa mi vždy podarí . Talianska technika s horúcim sirupom u mna nevedie . Ale povedala som si- budem skúšať ,dokiaľ sa ich nenaucim :)@zolik (14.5.2020 14:35)

1x haji
olinecka
Tie sa podarili sú nádherné. Len by som chcela vedieť kde sa dá kúpiť mandľova múka. Ďakujem za odpoveď. Hľadala som v Lidli no neviem nájsť.
langi24
Strašný recept...hľadal som jednoduché "makronky" no a toto absolutne neodporúčam. Všetko dodržané (nepečiem prvý krát) ,cesto husté a výsledok nestojí za nič . Len koli tomu som sa tu registroval aby ostatný nenaleteli na tento recept.
Radšej sa trošku"spotit" pri zložitejšom čo ozaj stojí za to...