príprava
na 140 °C
Suroviny
3 ks |
|
30 g |
|
210 g |
|
150 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bielky si necháme na linke cez noc odstáť. Potom ich vyšľaháme, pridávame po troškách kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Ak chceme, pridáme pár kvapiek gélovej farby.
- 2
Mandľovú múku zmiešame s práškovým cukrom a preosejeme. Na makrónky použijeme preosiatu zmes.
- 3
Sypkú zmes po častiach zamiešame do snehu ručne stierkou, pomaly podoberáme a opakujeme dovtedy, kým sa cesto leje pomaly ako láva a vytvára akoby stuhu.
- 4
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s väčšou okrúhlou špičkou. Na plech s papierom na pečenie vytlačíme kolieska cesta, ktoré si môžeme predkresliť, alebo použijeme formu na to určenú. Nestriekame ich ako pusinky so špičkou hore, ale špičku zahnemene doboku. Plechom s makrónkami silno párkrát buchneme, aby cesto bolo bez bubliniek.
- 5
Makrónky necháme asi hodinu zaschnúť pri izbovej teplote - aby sa pri skúške dotykom prsta nič neodtlačilo na prst. Potom makrónky pečieme 16 minút v rúre vyhriatej na 140 °C na najspodnejšej mriežke.
- 6
Upečené necháme vychladnúť a plníme podľa chuti čokoládovou ganache, maslovým alebo ovocným krémom (nie šľahačkovým ani mliečnym...)
Tiež makrónky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu