Nepečený zákusok
Nepečený zákusok

Domáce Mila rezy fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 14. mája 2020
Domáce Mila rezy (fotorecept)
Foto: olinecka

Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj začiatočník. Obľúbené osvieženie do školy, na cesty, len tak pre potešenie. Potešte aj vy doma takouto dobrotou veľkých aj Zobraziť celý popisJednoduchá príprava, ktorú zvládne aj začiatočník. Obľúbené osvieženie do školy, na cesty, len tak pre potešenie. Potešte aj vy doma takouto dobrotou veľkých aj malých.

18
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

8 ks
250 g čerstvé
150 g
250 g
1 PL (alebo rum)
Na polevu:




Postup

  1. 1

    Suroviny na plnku a čokoládovú polevu.

    Domáce Mila rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Čerstvé maslo a práškový cukor vyšľaháme do hladka. Pridáme sušené mlieko, vanilkový extrakt a premiešame.

    Domáce Mila rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tortové oblátky rozložíme, potrieme krémom a položíme ďalšiu vrstvu oblátok. Postup opakujeme, aby sme mali 4 vrstvy oblátok.

    Domáce Mila rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené oblátky zaťažíme a odložíme do chladu cez noc.

    Domáce Mila rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na vrchné oblátky rovnomerne nanesieme rozpustenú čokoládu. Po stuhnutí pokrájame na rezy 5,5x9,5 cm podľa veľkosti oblátok. Potom sa už len tešíme z výsledku.

    Domáce Mila rezy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jack
No teeeda,Mila je môj najobľúbenejší keks,neodídem z obchodu bez nej;-)))
A takto si môžem urobiť doma a viac.
Ďakujem za recept,keď urobím dám foto.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Obľúbený keksík mojich vnúčat, vyskúšam či im bude chutiť :-).
haji
Mně by moc chutnalo, hmm Moc pěkný receptík, s radostí bych dala testovací vzoreček. Děkuji za sdílení, jsi šikulka, milá @olinecka ! Krásný den!
marienka44
Doma mám len Pohánkové sušené mlieko. Môžem ho použiť do receptu? Ja si ho dávam do kávy. :-)
sovka62
Kúpené sladkosti zjem tak tri razy do roka, inak len tie, ktoré sú domácej výroby. Ale ak sa už stane, určite si vyberiem Milu alebo Vesnu, čo je vlastne Mila bez čokoládovej polevy. Milujem tú mliečnu chuť. Určite vyskúšam, ďakujem.
viera1
@sovka62 (15.5.2020 14:46)

Tiež tak,len sa nesmiem pozabudnúť,z kúpnej Mily nafúkaš ☺,obsahuje lieh.46 rokov jazdím a nikdy som nefúkala a nedávno ma zastavili a dali mi fúkať. Asi hľadali nachmelené dôchodkyne ☺.
viera1
@olinecka (16.5.2020 17:38)

☺ V r.2015 asociácia spotrebiteľov Slovenska spolu s MVSR a Políciou SR testovala s týmto výsledkom:Vodič za volantom by pri konzumácii niektorých vybraných potravín mal vedieť nasledovné: u tyčinky s kokosovou príchuťou Margot bol v spotrebiteľskom teste u dvoch mužov po jej zjedení test alkoholu v dychu pozitívny. V jednom prípade s hodnotu 0,18 mg/l (0,37 promile) a v druhom až 0,25 mg/l (0,52 promile). Hoci boli hodnoty u zvyšných šiestich osôb nižšie, prítomnosť alkoholu v dychu bola zistená u všetkých. Celkový priemer meraní bol 0,11 mg/l. (0,23 promile). V prípade nanuku Magnum Silver – Marc de Champagne boli výsledky z pohľadu skúšky alkoholu v dychu ešte výraznejšie. Jeden muž nafúkal hodnotu 0,29 mg/l (0,60 promile). Po požití nanuku pritom až u polovice osôb boli zaznamenané vysoké hodnoty pri dychovej skúške, celkový priemer všetkých zúčastnených bol 0,14 mg/l (0,29 promile).

Posledným z produktov, ktoré prišli ako tipy od verejnosti, a po jeho požití bol zaznamenaný pozitívny výsledok alkoholu v dychu je mliečny rez Mila. U jedného z testovaných bola nameraná vôbec najvyššia hodnota - 0,53 mg/l, čo predstavuje až 1,10 promile. Celkový priemer všetkých zúčastnených bol rovnaký ako vo vyššie spomenutom produkte - 0,14 mg/l (0,29 promile).
eruska25
Milá Olinka, robila som túto Milu, je fakt dobrá, môžem len odporúčať.
myalab
dobry receptik, lebo Milu som mala velmi rada, ale od kedy je plna palmoveho tuku nekupujem.
denyany
Prekvapili ma doma týmto keksíkom ...a hneď som poznala, že to je chuť Mily. Naozaj podarené.
používateľ nemá avatar
ami
ami
Dnes vyskusane. Pridala som az 2PL vanilkovej esencie + 1PL rumu do polovicnej davky a chuti uplne presne ako kupovana Mila. Dakujem za super rychly, lahky a chutny recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia