Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Minipudingáče

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 15. mája 2020. Komerčný recept.
30
porcií
60 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
750 g
500 ml
150 ml (alebo masť)
40 g
3 PL
1 KL
Krém:
750 ml
180 g
2 bal.
2 bal.
4 PL
Šľahačka:
300 ml
2 bal.
Na potretie:
1 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Pripravíme kvások z droždia, mlieka a 2 lyžíc cukru. Necháme cca 10 minút nakvasiť na teplom mieste. Do ďalšej misky nasypeme múku, olej, cukor, soľ a nakoniec prilejeme aj nakysnutý kvások z droždia. Vypracujeme cesto a necháme 30 minút nakysnúť.

  2. 2

    Potom z vykysnutého cesta postupne odoberáme a ušúľame valčeky 0,5 cm hrubé a 20 cm dlhé. Poprepletáme ako vrtuľku. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom zmiešaným s lyžicou mlieka. Upečieme pri 200 °C 10 - 12 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Z mlieka, Zlatých krémov a vanilínových cukrov uvaríme puding. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a za stáleho miešania pridáme vychladnutý puding.

  4. 4

    Šľahačka: Šľahačkové potešenie a mlieko vyšľaháme do tuha. Podľa chuti dosladíme.

  5. 5

    Vychladnuté pečivo pozdĺžne prekrojíme a pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou naplníme krémom a šľahačkou.

Diskusia k receptu


Jeden komentár