Minipudingáče
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 750 g |
|
| 500 ml |
|
| 150 ml (alebo masť) |
|
| 40 g |
|
| 3 PL |
|
| 1 KL |
|
| Krém: | |
| 750 ml |
|
| 180 g |
|
| 2 bal. |
|
| 2 bal. |
|
| 4 PL |
|
| Šľahačka: | |
| 300 ml |
|
| 2 bal. |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Pripravíme kvások z droždia, mlieka a 2 lyžíc cukru. Necháme cca 10 minút nakvasiť na teplom mieste. Do ďalšej misky nasypeme múku, olej, cukor, soľ a nakoniec prilejeme aj nakysnutý kvások z droždia. Vypracujeme cesto a necháme 30 minút nakysnúť.
- 2
Potom z vykysnutého cesta postupne odoberáme a ušúľame valčeky 0,5 cm hrubé a 20 cm dlhé. Poprepletáme ako vrtuľku. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom zmiešaným s lyžicou mlieka. Upečieme pri 200 °C 10 - 12 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Krém: Z mlieka, Zlatých krémov a vanilínových cukrov uvaríme puding. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a za stáleho miešania pridáme vychladnutý puding.
- 4
Šľahačka: Šľahačkové potešenie a mlieko vyšľaháme do tuha. Podľa chuti dosladíme.
- 5
Vychladnuté pečivo pozdĺžne prekrojíme a pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou naplníme krémom a šľahačkou.
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu