Perníkový koláčik
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 10 g |
|
| 1 ks stredné |
|
| 80 g |
|
| 20 g mleté |
|
| 20 g |
|
| 60 ml |
|
| 100 ml |
|
| 1 ČL |
|
| 1 bal. |
|
| (na potretie) |
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| 40 g |
|
Postup
-
1
Množstvo je na malý plech veľkosti 20x20 cm. Jablko nastrúhame. Oddelíme žĺtok od bielka. Z bielka vyšľaháme sneh.
- 2
Žĺtok vyšľaháme s cukrom a medom. Do žĺtkovej zmesi primiešame múku, mleté orechy, kypriaci prášok, perníkové korenie a kakao. Prilejeme olej a mlieko, zamiešame. Primiešame nastrúhané jablko a nakoniec aj sneh vyšľahaný z bielka.
- 3
Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov cca 25 minút.
- 4
Po upečení koláč potrieme lekvárom a keď vychladne, tak aj čokoládou rozpustenou spolu s maslom.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu