Perníkový koláč
Perníkový koláč

Perníkový koláčik

bibuskam - fotkabibuskam, 14. mája 2020
Perníkový koláčik
Foto: bibuskam
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
50 g
10 g
1 ks stredné
80 g
20 g mleté
20 g
60 ml
100 ml
1 ČL
1 bal.
 (na potretie)
Poleva:
100 g
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Množstvo je na malý plech veľkosti 20x20 cm. Jablko nastrúhame. Oddelíme žĺtok od bielka. Z bielka vyšľaháme sneh.

  2. 2

    Žĺtok vyšľaháme s cukrom a medom. Do žĺtkovej zmesi primiešame múku, mleté orechy, kypriaci prášok, perníkové korenie a kakao. Prilejeme olej a mlieko, zamiešame. Primiešame nastrúhané jablko a nakoniec aj sneh vyšľahaný z bielka.

  3. 3

    Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov cca 25 minút.

  4. 4

    Po upečení koláč potrieme lekvárom a keď vychladne, tak aj čokoládou rozpustenou spolu s maslom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre