Perníkový koláčik
Foto: bibuskam
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
50 g |
|
10 g |
|
1 ks stredné |
|
80 g |
|
20 g mleté |
|
20 g |
|
60 ml |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
(na potretie) |
|
Poleva: | |
100 g |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Množstvo je na malý plech veľkosti 20x20 cm. Jablko nastrúhame. Oddelíme žĺtok od bielka. Z bielka vyšľaháme sneh.
- 2
Žĺtok vyšľaháme s cukrom a medom. Do žĺtkovej zmesi primiešame múku, mleté orechy, kypriaci prášok, perníkové korenie a kakao. Prilejeme olej a mlieko, zamiešame. Primiešame nastrúhané jablko a nakoniec aj sneh vyšľahaný z bielka.
- 3
Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov cca 25 minút.
- 4
Po upečení koláč potrieme lekvárom a keď vychladne, tak aj čokoládou rozpustenou spolu s maslom.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu