Zapekaná plnená cuketa
Zapekaná plnená cuketa

Zapekaná cuketa s bryndzovou plnkou

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 15. mája 2020
Zapekaná cuketa s bryndzovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
5 PL
5 strúčikov
1 ks
300 g
100 ml
40 g
40 g (nie v oleji)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cuketu pozdĺžne prekrojíme, zrniečka odstránime. Natrieme ju olivovým olejom a pretlačeným cesnakom.

  2. 2

    Vymiešame spolu bryndzu, jogurt a vajíčka. Sušené paradajky a olivy nakrájame nadrobno a pridáme k plnke. Dobre premiešame.

  3. 3

    Zapekaciu misu vytrieme olejom. Lodičky cukety naplníme bryndzovou plnkou a uložíme vedľa seba do misy. Takto pripravenú cuketu zapekáme v rúre na 200 stupňoch asi 15–20 minút, kým nie je plnka zlatistá. Podávame s čerstvým šalátom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre