Zapekaná cuketa s bryndzovou plnkou
Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 15. mája 2020
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 15. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Cuketu pozdĺžne prekrojíme, zrniečka odstránime. Natrieme ju olivovým olejom a pretlačeným cesnakom.
- 2
Vymiešame spolu bryndzu, jogurt a vajíčka. Sušené paradajky a olivy nakrájame nadrobno a pridáme k plnke. Dobre premiešame.
- 3
Zapekaciu misu vytrieme olejom. Lodičky cukety naplníme bryndzovou plnkou a uložíme vedľa seba do misy. Takto pripravenú cuketu zapekáme v rúre na 200 stupňoch asi 15–20 minút, kým nie je plnka zlatistá. Podávame s čerstvým šalátom.
Tiež plnená cuketa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu