Nutellové rožky fotorecept
Foto: luwinka
Veľmi jemné, dobré nutellové rožteky som upiekla. S cestom sa veľmi dobre pracuje, netreba ho moc podsýpať múkou. Skúste aj vy.
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
Ako prvé si spravíme kvások. Do hrnčeka rozdrobíme droždie, pridáme 1 ČL kryštálového cukru, medzi prsty múky a 1/2 dcl mlieka. Do misy dáme múku, cukor, olej, rozpustené maslo, vajce, soľ a zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme pod utierkou 40 minút odpočívať.
-
2
Cesto je vykysnuté.
-
3
Teraz ho na pomúčenej doske rozdelíme na 10 rovnakých dielov. Vytvarujeme guľôčky.
-
4
Každú valčekom vyvaľkáme do tvaru placičky a na vrch dáme 1 lyžičku Nutelly. Keďže s cestom sa dobre pracuje, nemusíme ho veľa podsypávať múkou.
-
5
Vrchnú časť cesta kde je Nutella prehneme smerom nadol a prstom po krajoch pritlačíme po celej časti tak, aby pri pečení Nutella nevytiekla. S radielkom vytvoríme nárezy, tak ako je vidieť na obrázku.
-
6
Vzniknú nám takéto kapsičky.
-
7
Teraz každú jednu začneme rolovať smerom k sebe.
-
8
A zahneme do tvaru rožteka.
-
9
Rožteky necháme nakysnúť 20 minút.
-
10
Na plech dáme papier na pečenie a poukladáme rožteky, ktoré potrieme po vrchu rozmiešaným vajcom.
-
11
Pečieme na 200 stupňov 35 minút v elektrickej rúre.
-
12
Upečené necháme vychladnúť.
-
13
Po vychladnutí ich posypeme práškovým cukrom.
-
14
V reze.
Palec hore.